Gemeente Harlingen


vliehorsrange

Helicopteroefening op de Vliehorsrange

Eenheden van de luchtmacht en de landmacht oefenen van maandag 21 maart tot en met donderdag 24 maart in het gezamenlijk optreden. Deze geïntegreerde oefeningen van helikopters en grondeenheden vinden plaats in het oefengebied Marnewaard en op de Vliehors Range. Er wordt van maandag tot en met donderdag gevlogen tussen 12:00 uur en 23:00 uur.

Het doel van de oefeningen Tac Blaze en Urban Strike is een veilige en efficiënte samenwerking tussen de verschillende grond- en luchteenheden. Apache gevechtshelikopters worden ingezet voor verkenningen, het beveiligen van grondkonvooien en transporthelikopters en het uitschakelen van doelen. De Chinook en Cougar transporthelikopters worden ingezet voor medische evacuaties en het vervoer van personeel en materieel.

Vanwege operationele redenen of onvoorziene omstandigheden kan van bovenstaande planning worden afgeweken. Op vliegbasis Leeuwarden kunnen de helikopters brandstof tanken. Daarnaast fungeert de vliegbasis Leeuwarden als uitvalsbasis. In het aangewezen vlieggebied mogen militaire helikopters zo laag vliegen als voor het doel van de oefening noodzakelijk is.

Voor informatie over vliegbewegingen zie
www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen of teletekst pagina 766. Klachten kunnen eveneens worden ingediend via
www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen of via het gratis nummer 0800-0226033.

---