Politie Gelderland-Midden

Voorlichting Burgernet op Liemers College

Publicatiedatum: 17-3-2011 12:03:55

ZEVENAAR - Op 21, 22 en 23 maart gaat Burgernet jongeren van het Liemers College, locatie Heerenmäten in Zevenaar enthousiasmeren voor Burgernet. Tijdens een mentoruur krijgen 300 leerlingen van de klassen HAVO 4 en VWO 4 voorlichting over Burgernet.

De voorlichting heeft als doel om meer jongeren te werven voor Burgernet. De deelname van burgers aan Burgernet is boven verwachting. Het aantal jongeren in de leeftijd van 16 tot 25 jaar blijft echter nog achter op het totaal. Daarom wordt de komende tijd in diverse gemeenten extra aandacht besteed aan het werven van deelnemers in deze leeftijdsgroep.

10 klassen, 300 leerlingen
In samenspraak met het Liemers College wordt tijdens een mentoruur voorlichting gegeven over de werking van Burgernet. De heer H. van der Ploeg, afdelingsleider VWO van het Liemers College is enthousiast over deze samenwerking: "Onze leerlingen hebben ook een eigen verantwoordelijkheid ten opzichte van de maatschappij. Daarom vinden wij het van belang dat zij ook goed geïnformeerd worden over de mogelijkheden waarmee zij hier een bijdrage aan kunnen leveren." In totaal gaat het om circa 300 leerlingen ouder dan 16 jaar, verdeeld over tien klassen. De voorlichting wordt gegeven door twee medewerkers van Bureau Burgernet van de politieregio Gelderland-Midden. Al eerder werden speciale wervingsactiviteiten in Duiven georganiseerd, speciaal gericht op jongeren.

Deelnemers Burgernet
Burgernet is een uniek samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente.
Burgernet telt in Zevenaar ruim 2.600 deelnemers en in de gemeente Rijnwaarden 900; respectievelijk 4% hiervan zijn jongeren in de leeftijdscategorie 15 t/m 24 jaar.