Openbaar Ministerie

Extra handhaving bij wegwerkzaamheden A2 en A28

18 maart 2011 - Landelijk Parket Team Verkeer

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) gaat vanaf maandag 21 maart 2011 extra handhaven bij wegwerkzaamheden op de A2 bij Maasbracht en de A28 bij Hattemerbroek. Naast radar- en laserguncontroles zal de Verkeerspolitie ook toezicht houden met opvallende en onopvallende surveillancevoertuigen.

Op het traject A2 Urmond - knooppunt Vonderen vinden overdag en 's nachts werkzaamheden plaats voor de aanleg van een spitsstrook en een fly-over. De werkzaamheden vinden nog plaats tot 24 april 2011. Ter plaatse geldt permanent een maximum snelheid van 90 km/uur. Overdag zijn er twee rijstroken beschikbaar en staat er een barrier op de vluchtstrook, 's nachts is er slechts 1 rijstrook beschikbaar.

Op het traject A28 knooppunt Hattembroek - knooppunt Lankhorst vinden overdag en 's nachts werkzaamheden plaats voor de aanleg van extra rijstroken. Er is op dit wegvak minder capaciteit beschikbaar en kunnen zich problemen voordoen bij het splitsingspunt in Zwolle. De werkzaamheden vinden plaats tot eind april 2011. Ter plaatse geldt permanent een maximum snelheid van 90 km/uur.

Rijkswaterstaat doet een onderzoek onder weggebruikers. Rijkswaterstaat en het KLPD willen graag weten hoe er gedacht wordt over de wegwerkzaamheden, de informatievoorziening en de handhaving.