Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Jaarplan Schoon 2011

Goedgekeurd door het dagelijks bestuur

In dit jaarplan heeft Roteb alle activiteiten op het gebied van Schoon opgenomen met hierbij de financiële consequenties. Voor 2011 heeft de deelraad een bezuiniging op Schoon van 197.560,= opgelegd. Deze bezuiniging is in dit jaarplan verwerkt.

In de afgelopen jaren is in de deelgemeente IJsselmonde een schoonscore van 4,5 gehaald. Hiermee behoort IJsselmonde tot een van de schoonste deelgemeenten van Rotterdam. Vanwege de bezuinigingen is het schoonniveau voor 2011 op 4 gesteld. Weliswaar lager maar toch nog een goede score. De bezuiniging wordt op vrijwel alle facetten van Schoon toegepast en zal zeker zichtbaar zijn. Op het moment dat het niveau onder 4 daalt zal dit bij de deelgemeente door Roteb worden gemeld.

Aandachtsgebieden
De deelgemeente kent diverse aandachtgebieden, bijvoorbeeld bij winkelcentra, in de omgeving van bouwlocaties en binnenkort in de omgeving van het nieuwe Maasstadziekenhuis. Roteb zal flexibel omgaan met deze aandachtsgebieden om ook hier het gewenste schoonniveau van 4 te behalen.

Illegale stortingen
Helaas kent de deelgemeente twee locaties waar regelmatig illegale stortingen plaatsvinden. Het gaat om geïsoleerde gebieden waar sociale controle ontbreekt. Roteb en Stadstoezicht zullen ook in 2011 inzetten op het snel verwijderen van dit vuil en het opsporen van de daders zodat de kosten op hen verhaald kunnen worden.

Het budget voor Schoon 2011 bedraagt ruim 2,3 miljoen.