Gemeente Enkhuizen

Gerestaureerde waterpomp officieel onthuld

De gerestaureerde waterpomp op de Kaasmarkt is zaterdag 19 maart officieel onthuld door wethouder Klaas Kok en Klaas Koeman, de voorzitter van Vereniging Oud Enkhuizen. De waterpomp staat in een wijk waar de afgelopen maanden veel werkzaamheden hebben plaatsgevonden. Met deze onthulling werden de werkzaamheden feestelijk afgesloten.

Eind 2009 begonnen de werkzaamheden van het traject Sijbrandsplein Compagniesbrug, waarbij de riolering aan de Vissersdijk, Noorder Havendijk, Nieuwstraat, Kaasmarkt en de Zwaanstraat is vervangen. Bovendien zijn deze straten, net als de Compagniestraat, opnieuw ingericht. De gemeente is blij met de wijze waarop bewoners omgingen met de veroorzaakte overlast en de getoonde tevredenheid met het resultaat.

Wethouder Klaas Kok: De straten zijn op een prachtige manier opnieuw ingericht en van passende verlichting voorzien. Op een aantal plaatsen zijn ook nog bomen geplant. Dit deel van de Enkhuizer binnenstad is hiermee echt opgewaardeerd en de leefbaarheid heeft een positieve impuls gekregen.