Woonstad Rotterdam


21 maart 2011

Creatievelingen worden uitgedaagd om de saaie loodswand van een van de Fenixloodsen in Katendrecht op te fleuren. De ontwikkelende partijen in Katendrecht Woonstad Rotterdam, Proper-stok en OBR hebben hiervoor een ontwerpwedstrijd uitgeschreven.

De Fenixloods I is een van de twee loodsen op Katendrecht die worden herontwikkeld. De loods ligt op een prachtige plek aan de Rijnhaven, waar de Rijnhavenbrug straks Katendrecht met De Wilhelminapier verbindt. In de tussentijd is er op de hoek van de loods aan de Veerlaan tijdelijk het informatiecentrum Katendrecht gevestigd. De creatievelingen wordt gevraagd om in het ontwerp een verwijzing naar het informatiecentrum mee te nemen, en ook de vlaggenmast op het dak te betrekken in het voorstel.

Kaap deze wand De initiatiefnemers voor deze wedstrijd hopen van deze ruim 47 meter lange wand, die ook vanaf de Rijnhaven goed zichtbaar is, een kleurige en opvallende landmark te maken, het liefst passend bij de sfeer van de gebiedscampagne "Kun jij de kaap aan?" die al vele pioniers over de streep trok om zich in Katendrecht te vestigen.

Inzenddatum
De uiterste inzenddatum is 1 april aanstaande. Voor de uitvoering van het ontwerp is een bedrag van 15.000 euro beschikbaar. Meer informatie over het programma van eisen vindt u in de flyer.

Het ontwerp kan voor 1 april worden gemaild naar communicatie@woonstadrotterdam.nl