Gemeente Ermelo


Afvalopruimdag groot succes

Afgelopen zaterdag 19 maart hebben ongeveer 80 enthousiaste mensen meegeholpen om zwerfafval op te ruimen in de omgeving van de Drieerweg en Ericalaan.

Naast medewerkers en vrijwilligers van Staatsbosbeheer, het Geldersch Landschap, Natuurmonumenten, Stichting Groennetwerk en de gemeente Ermelo hebben ook veel Ermelose inwoners zich als vrijwilliger aangemeld.

Om 9.15 uur werd door wethouder Nederveen van Milieu in Sportcentrum Triade het startsein gegeven. Vervolgens werd er heel veel zwerfafval opgeruimd. Het afval bestond voornamelijk uit blikjes, flessen, planken en puin. Ook werden er plastic verpakkingen en veel groen afval aangetroffen. De deelnemers kregen na afloop een heerlijke lunch aangeboden in Sportcentrum Triade en werden door wethouder mevrouw Verhagen van Openbare Werken hartelijk bedankt voor hun inzet. Ook kreeg iedereen als dank een leuke aandenken mee naar huis.

De afvalopruimdag was weer een zeer geslaagde dag. Het gemeentebestuur is blij met de grote opkomst en dankt alle mensen die hieraan hebben meegeholpen. Een gedeelte van Ermelo is weer schoon en nu is het zaak om er met z´n allen voor te zorgen om dat zo te houden! Afvalopruimdag 2011