Gemeente De Bilt


21-03-2011

Op maandag 21 maart 2011 is SBNS (Stichting Bodemsanering NS) aan de noordkant van het station, ter hoogte van het huidige P&R-terrein, gestart met saneringswerkzaamheden.
Afbeelding logo Bilthoven Bouwt

De grond aan de oost- en aan de westkant van het parkeerterrein is verontreinigd, evenals de groenstrook langs de bedrijfspanden. De werkzaamheden nemen drie maanden in beslag en worden naar verwachting eind juni afgerond.

De bodemsanering is nodig vanwege de toekomstige ondertunneling van het spoor en de nieuwe inrichting van het gebied rondom het station. De verontreinigde grond wordt afgegraven en naar een grondreiniger gebracht. Tegelijk met het saneren van de gronden wordt een aantal kabels van nutsbedrijven verlegd en doen we op vooraf bepaalde plekken onderzoek naar de eventuele aanwezigheid van niet-gesprongen explosieven.

Tijdelijk minder parkeerplaatsen

Normaliter zijn er 185 parkeerplaatsen beschikbaar. Vanwege de werkzaamheden kan dit soms minder zijn. De verwachting is dat het om maximaal dertig parkeerplaatsen gaat die dan voor een korte periode onbruikbaar zijn. Alleen op maandagavond 28 maart en dinsdag 29 maart is het werkgebied ruimer en moeten er zo'n tachtig parkeerplaatsen worden ingeleverd. Dit kan leiden tot zoekverkeer of extra geparkeerde auto's in de wijk.

De modernisering - gerealiseerd in opdracht van gemeente De Bilt, ProRail en projectontwikkelaar Synchroon - wordt uitgevoerd onder de noemer Bilthoven Bouwt. Het gelijknamige informatiecentrum aan de Julianalaan 8 is geopend op woensdag van 10.00 tot 12.00 uur en op vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur. Ook op www.bilthovenbouwt.nl treft u actuele informatie aan.

Bilthoven Bouwt
In de periode 2011-2018 wordt het centrum van Bilthoven uitgebreid en gemoderniseerd en wordt het spoor op twee plaatsen ondertunneld. Dat is nodig om de veiligheid, bereikbaarheid en leefbaarheid in en rond het centrum te waarborgen. Er is behoefte aan meer winkels en voorzieningen, de bereikbaarheid moet worden verbeterd en de kwaliteit van de openbare ruimte heeft een impuls nodig.

Bilthoven, 21 maart 2011.