UMC St Radboud


Huisarts Carel Bakx geridderd
21-03-2011

Op vrijdag 4 maart is Carel Bakx benoemd tot ridder in de orde van Oranje-Nassau. Deze koninklijke onderscheiding werd hem opgespeld door de Doesburgse burgemeester Kees Luesink. Het was het hoogtepunt van de conferentie 'Samenwerken voor een betere gezondheidszorg', gehouden in het Doesburgse stadhuis.

Carel Bakx is huisarts bij praktijk De Linie in Doesburg en als huisartsonderzoeker verbonden aan de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde UMC St Radboud. Doesburg loopt voorop met enkele samenwerkingsprojecten op het gebied van zorg en welzijn, vooral op het gebied van preventie. Deze projecten sluiten naadloos aan bij het Nijmeegse koploperprogramma, initiatieven van zorgverleners die willen dat het beter gaat in de zorg. Terwijl de regering er nog over praat, wordt er dus in Doesburg al volop aan gewerkt, met Carel Bakx als belangrijk initiator!

Bijzondere verdiensten

De bijzondere verdiensten van Carel Bakx liggen in de wijze waarop hij invulling heeft gegeven - en nog steeds geeft - aan de gezondheidszorg voor de bevolking van Doesburg. Dat doet hij sinds 1978, toen hij zich daar als huisarts vestigde. Bakx heeft zich vanaf het begin toegelegd op het ontwikkelen van preventie en gezondheidsbevordering. Daarbij heeft hij de huisartspraktijk in Doesburg ontwikkeld tot een modelpraktijk.

Zijn koploperschap komt ook tot uitdrukking in zijn bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek, onderwijs aan medisch studenten en coassistenten, en in zijn lidmaatschap van het netwerk Nijmeegse Universitaire Huisartspraktijken.