Politie Amsterdam-Amstelland

Oplichters steeds brutaler

Oplichters worden steeds brutaler. Vrijdagmiddag 18 maart werd zelfs een deurspionnetje geplaatst uit naam van een woningbouwvereniging. De bewoonster waarschuwde tijdig de politie.

Twee mannen meldden zich vrijdagmiddag bij een bewoonster van een woning aan de Jan Vethstraat (in Amsterdam Nieuw-West/Overtoomseveld). Ze vertelden dat ze namens de woningcorporatie een deurspionnetje kwamen plaatsen en lieten de meldster daarvoor 25 euro afrekenen. De mannen zouden later terugkomen om het karwei af te maken. De dochter van de vrouw vertrouwde de zaak niet en belde met de woningverhuurder. Die liet weten dat zij geen opdracht had verstrekt. Beide mannen waren toen al vertrokken. Zij hadden waarschijnlijk plannen de bewoonster te bestelen.

Doe nooit zomaar open
De politie ziet met regelmaat dat mensen het slachtoffer worden van sluwe praatjes en smoesjes aan de deur. Doe daarom nooit zomaar open. Geef ook geen pinpas of pincode af. In het geval iemand namens een bedrijf werkzaamheden komt verrichten, zal dit bedrijf dit vaak vooraf aankondigen met een brief. Bel desnoods het bedrijf om dit te controleren.

Voorlichtingsbijeenkomsten Oplichting aan de deur De politie geeft ook deze maand weer voorlichting op bijeenkomsten.