Gemeente Soest

Nieuw informatiepunt Hart van de Heuvelrug geopend

21 maart 2011

Onder veel publieke belangstelling en in een stralende lentezon is op 19 maart het nieuwe informatiepunt van Hart van de Heuvelrug geopend op Vliegbasis Soesterberg.

Namens de samenwerkende partners van het programma Hart van de Heuvelrug knipten Wethouder H. Witte van de gemeente Soest en Wethouder J. Verbeek van de gemeente Zeist het lint door.

Opening informatiepunt

Wethouder Witte vertelt "in de toekomst komen er woningen op Vliegbasis Soesterberg. De ontwikkelingen op gebied van woningbouw betalen de groene investeringen. Hoogwaardige natuur wordt behouden en recreatie wordt toegevoegd. Vliegbasis Soesterberg is een prachtig natuurgebied en is uniek in Nederland!"

De fiets- en wandeltochten over de vliegbasis waren een groot succes. Ruim 80 mensen genoten van de openheid en rust midden in Hart van de Heuvelrug. Er komen vele planten en dieren voor die op de Utrechtse Heuvelrug uiterst zeldzaam zijn. Daarnaast kregen de fietsers de mogelijkheid langs de Veluwse Heideschapen en hun lammetjes te gaan.

In de oude brandweerkazerne op de vliegbasis is nu informatie over de verschillende projecten van Hart van de Heuvelrug te vinden. Vliegbasis Soesterberg heeft een rijke geschiedenis en staat bekend als de bakermat van de Koninklijke militaire luchtvaart. De provincie Utrecht, de gemeente Zeist en de gemeente Soest werken samen aan de herinrichting van de Vliegbasis Soesterberg.

Fietstochten over de vliegbasis Soesterberg

Hart van de Heuvelrug organiseert elke twee weken op zaterdag fietstochten over Vliegbasis Soesterberg, begeleid door de vrijwilligers van Het Utrechts Landschap. Belangstellenden voor de fiets- of wandeltocht kunnen zich aanmelden via info@hartvandeheuvelrug.nl.

Het nieuwe informatiecentrum op Vliegbasis Soesterberg is te bereiken via de poort aan de Batenburgweg op het bedrijventerrein van Soesterberg Noord.

Hart van de Heuvelrug

In Hart van de Heuvelrug werken 17 partners samen aan een betere ruimtelijke kwaliteit van het gebied tussen Soest, Zeist en Amersfoort. Per saldo komt er meer en beter verbonden natuur in het gebied door de aanleg van 5 ecoducten en het slopen van gebouwen in waardevolle natuurgebieden. Vliegbasis Soesterberg is één van de kroonprojecten uit Hart van de Heuvelrug.

Meer informatie: www.hartvandeheuvelrug.nl.