Vialis
BR>

Vialis levert bijdrage aan `Mijn Mooi Brabant'

Brabant wil een provincie zijn waar mensen graag wonen, werken en recreëren. Sommige plekken in de provincie worden helaas door Brabanders als vol en rommelig beschouwd. Met het project `Mijn Mooi Brabant' wil de provincie actief bijdragen aan het tegengaan van `verrommelde' locaties. Eén van die locaties was de Spoorlaan in de gemeente Oss. De laan was een rommelige, kale bedoening en voor de vele reizigers die aankomen op het Centraal Station in Oss niet erg aantrekkelijk. Door een upgrade van de bestaande verkeersregelinstallatie en de levering van ViaLina verkeerslantaarns (de exclusieve lantaarn van Vialis, die prima past bij de doelstelling `mijn mooi Brabant') droeg Vialis haar steentje bij aan de opfrissing van deze locatie waar de bewoners van Oss zich aan stoorden.

Met de in 2009 door de Provincie Noord-Brabant gehouden internetverkiezing werden 21 plekken (van de in totaal 68 ingestuurde locaties) in de provincie genomineerd voor de meest `verrommelde plek' van Noord-Brabant. Uiteindelijk hebben zes locaties gewonnen, waaronder de locatie in Oss. De Spoorlaan in Oss kreeg 2.746 van de ruim 28.000 stemmen, eindigde hiermee op de derde plek en ontving van de provincie Noord Brabant subsidie om de Spoorlaan op te knappen.

Naas het advies van Vialis inzake het verkeerskundig aanpassen van de bestaande verkeersregelinstallatie op het kruispunt Molenstraat - Spoorlaan en de levering van ViaLina verkeerslantaarns is de subsidie tevens besteed aan nieuwe bestrating, groen en bewegwijzering.

Op 24 februari 2011 is, in aanwezigheid van B&W van de gemeente Oss en de verantwoordelijke gedeputeerde van de Provincie Noord-Brabant de feestelijke opening van dit project gevierd.