Commissie Gelijke Behandeling

Nieuwe publicatieregels CGB-oordelen
21-03-2011
Met ingang van 21 maart 2011 hanteert de CGB nieuwe publicatieregels voor haar oordelen. Dit betekent dat de gegevens van partijen en betrokkenen worden vermeld in het oordeel dat op de website van de CGB wordt gepubliceerd, voor zover het niet om natuurlijke personen gaat. Een uitzondering hierop geldt voor gegevens van personen die professioneel bij de procedure zijn betrokken, zoals advocaten en deskundigen. Deze worden wel bekend gemaakt. De CGB sluit hiermee aan bij de publicatieregels van de rechtspraak.
In de praktijk betekent dit dat de naam van de persoon die bij de CGB een verzoek indient, niet wordt vermeld in de uitspraak. De partij tegen wie het verzoek zich richt is vaak een bedrijf of organisatie. Daarvan wordt de naam wel vermeld.

Organisaties en bedrijven die de CGB vragen hun eigen beleid te toetsen met een `oordeel eigen handelen' kunnen de CGB verzoeken hun gegevens niet te publiceren.

Voor oordelen die voor 21 maart 2011 zijn gepubliceerd blijven de oorspronkelijke publicatieregels gelden. Daarin werden al de gegevens van onder meer (semi-) overheidsorganen bekend gemaakt.

Voor een volledig overzicht van de nieuwe regels klik hier. Zie het origineel