KNHS

Krooswijk en Te Riele opnieuw sterk in KNHS-CHIO Rotterdam Cup 21 maart 2011


NIEUW EN SINT JOOSLAND (KNHS) Tijdens de competitiewedstrijd bij Ruitersportcentrum De Kroo ging de winst in de KNHS-CHIO Rotterdam Cup bij de young riders naar Angela Krooswijk (Prinsenbeek). Ditmaal won ze met Flash (v. Fidermark), en met de winnaar van de vorige keer, BMC Roman Nature (v. Rohdiamant) nam ze de tweede plaats in beslag. Bij de junioren won Antoinette te Riele (Weert) met haar paard Fleurie (v. Florestan).

Achttien combinaties gingen van start in de young riders rubriek. Angela Krooswijk reed het hoogste percentage van 70,44% met Flash, BMC Roman Nature volgde met 68,07%. Derde in de rubriek werd Melissa Tychon (Cadier en Keer), met Marinetty (v. Solero) behaalde zij in de FEI Landenproef een percentage van 67,54%. In de tussenstand blijft Melissa Tychon aan de leiding, uit vier wedstrijden heeft zij 65 competitiepunten behaald.

De staatsiedeken van sponsor CHIO Rotterdam was in de juniorenrubriek voor Fleurie en Antoinette te Riele, de combinatie behaalde een percentage van 71,53%. Ze werd gevolgd door Dana van Lierop (Helmond) die met DJ Tiësto (v. Rohdiamant) 70,99% scoorde. Suzanne van de Ven (Lierop) zette met Donna Gracia (v. Donnerschlag) 67,30 procent neer, goed voor de derde plaats. Stephanie Kooyman (Rotterdam) gaat met Winston (v. OO Seven) aan de leiding in de tussenstand, gevolgd door Antoinette te Riele, die nu drie van de vier competitiewedstrijden gewonnen heeft.

De volgende competitiewedstrijd van de KNHS-CHIO Rotterdam Cup wordt verreden op zondag 10 april bij de Sunrise Stables in Assen.

Voor meer informatie en de complete uitslag: www.knhs.nl > dressuur > competities

Kalender KNHS-CHIO Rotterdam Cup 2010/2011:
Zondag 10 april 2011 Sunrise Stables in Assen
Zondag 29 mei 2011, KNHS centrum in Ermelo
Vrijdag 19 augustus 2011, FEI European Dressage Championships Rotterdam (finale)

De KNHS-CHIO Rotterdam Cup heeft als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse junioren (14 t/m 18 jaar) en young riders (16 t/m 21 jaar) dressuursport te stimuleren en dient als belangrijk selectiecriterium voor de kadervorming. De KNHS-CHIO Rotterdam Cup biedt de A- en B-kaderleden tevens een verantwoorde opbouw naar de Europese Kampioenschappen.