KNHS

Rabo startplaatsen voor Van der Vleuten en Van Silfhout op Indoor Brabant
21 maart 2011

ERMELO (KNHS) Springruiter Maikel van der Vleuten (Mierlo) heeft van bondscoach Rob Ehrens (Velp) een Rabo startplaats op Indoor Brabant gekregen. Dressuurruiter Diederik van Silfhout (Lunteren) werd door bondscoach Sjef Janssen (Erp) uitverkozen voor een startplaats op het vooraanstaande internationale concours hippique in de Brabanthallen. Voor beide leden van het Rabo Talententeam is dit een unieke kans om zich te meten met de top van de internationale paardensport op één van de mooiste indoorconcoursen ter wereld.

De 23-jarige Maikel van der Vleuten kreeg in januari tijdens Jumping Amsterdam voor de tweede keer de prestigieuze titel Rabo Talent van het Jaar toebedeeld. Maikel reed als zesjarige zijn eerste wedstrijd en was enorm succesvol bij de ponys. In 2003 maakte hij een vloeiende overstap naar de paarden. Hij maakte deel uit van het bronzen juniorenteam in 2004 en won goud met het team in 2005. Maikel is drievoudig Nederlands kampioen young riders en maakte in 2008 een vroegtijdige overstap naar de senioren. Maikel neemt op Indoor Brabant onder andere deel met VDL Groep Verdi (v. Quidam de Revel) en VDL Groep Sapphire (v. Mr. Blue), de paarden waarmee hij in het B-kader zit. Van der Vleuten is ontzettend blij met de Rabo startplaats: Het was dit jaar heel moeilijk om aan de start te komen op Indoor Brabant. De bondscoach had maar een beperkt aantal startplaatsen te vergeven dus het is hartstikke mooi dat ik via de Rabobank mag starten op een van de grootste concoursen van Nederland. Indoor Brabant is eigenlijk een thuiswedstrijd voor mij, waar veel vrienden en bekenden komen kijken. Het zal niet makkelijk worden want het niveau is heel hoog, maar ik ga zeker mijn best doen!

De 22-jarige Diederik van Silfhout bereikte in 2003 voor het eerst het podium op het NK voor junioren waar hij derde werd. In 2006 won Diederik individueel- en teamgoud op het EK voor junioren. Op het EK in het Portugese Azeitão 2008 won hij tweemaal goud en eenmaal zilver en pakte hij hetzelfde jaar de Wereldbeker voor young riders in Frankfurt. Op zijn laatste EK bij de young riders in Ermelo werd hij Europees kampioen met het Nederlandse team.
Ook Diederik is super blij met de Rabo startplaats op Indoor Brabant, dat van 24 tot en met 27 maart wordt gehouden: Ik heb enorm veel zin in om op Indoor Brabant te rijden want dit is een prachtig concours. Ik hoop dat ik me kan plaatsen voor de wereldbeker Kür, ik probeer er in elk geval alles uit te halen wat er in zit. Op Jumping Amsterdam mocht ik ook met de Rabo startplaats starten en deze ervaring kan ik nu goed benutten op Indoor Brabant. Luxforms Popeye (v. Havel) is inmiddels iets meer gewend, maar de ambiance in de Brabanthallen is toch anders en wij kunnen deze ervaringen goed gebruiken!

Vanuit het Rabo Talentenplan stelt hoofdsponsor Rabobank in samenwerking met de KNHS al vele jaren twee startplaatsen ter beschikking voor jonge talenten op de drie grote internationale concoursen in Nederland: Jumping Amsterdam, Indoor Brabant en CHIO Rotterdam. Zowel Rob Ehrens als Sjef Janssen mogen deze startplaatsen invullen en daar zijn zij blij mee:Er is op een internationaal concours altijd maar een beperkt aantal startplaatsen voor Nederlandse ruiters. Deze worden logischerwijs ingevuld door de meest succesvolle en ervaren combinaties. De Rabo startplaatsen stellen ons in de gelegenheid om ook de talenten ervaring op te laten doen op de zwaardere concoursen, aldus Ehrens, die ook namens Janssen spreekt.

Presentatie Rabo Talententeam 2011
Op zaterdag 26 maart 2011 wordt tijdens Indoor Brabant het Rabo Talententeam van 2011 gepresenteerd. Ook in 2011 zullen de KNHS bondscoaches alleen de grootste talenten uit de Olympische disciplines dressuur-, spring- en eventing voor dit elite Team selecteren.