KNHS

Familie Van den Brink wint beide rubrieken in KNHS-vdB Cup 21 maart 2011

ROGGEL (KNHS) : Familie Van den Brink presteerde zeer sterk in de competitiewedstrijd van de KNHS-vdB Cup in Roggel op zaterdag 19 maart. Dennis van den Brink (Nijkerkerveen) won met Royal Dream (v. Indoctro) de rubriek bij de junioren, zus Stefanie (Nijkerkerveen) was met Wapper (v. Perion) de snelste bij de young riders.

Bij de junioren zagen we zeven combinaties die in de eerste ronde foutloos wisten te blijven. Dennis van den Brink was de laatste starter en wist de tijd van Glenn Knoester (Assendelft) te verbeteren. Met een foutloze rit in een tijd van 29,30 seconden won hij de rubriek. In een tijd van 30,24 seconden werd Glenn tweede met Acodetto (v. Acobat II). Met een klein verschil gevolgd door amazone Merle Tasche (Tubbergen) met La Toya 44 (v. Le Cou Cou). In de tussenstand Dennis van den Brink na drie wedstrijden aan de leiding.

Stefanie van den Brink zette een snelle tijd neer in de young riders rubriek. In het parcours over 1.35m bleef zij foutloos en met haar tijd van 28,72 seconden bleef ze de concurrentie voor. "Het liep allemaal erg lekker, mijn paarden sprongen goed." Dit is de tweede keer dat familie Van den Brink beide rubrieken wint. "Dat we allebei gewonnen hebben maakt het extra leuk, helemaal tijdens de mooie KNHS-vdB Cup wedstrijden", aldus Stefanie.

Van de 30 combinaties die aan de young riders rubriek deelnamen wisten zes zich te plaatsen voor de barrage. Bas Knijff (Nispen) zette de tweede tijd neer van 30,36 seconden met Amigo (v. Andiamo). Een seconde langzamer was de winnares van vorige week, Robin van de Wetering (De Mortel) met Untouchable (v. Baloubet du Rouet). Stefanie van den Brink heeft in de tussenstand al een finke voorsprong opgebouwd, na 3 wedstrijden gaat zij met 50 competitiepunten aan de leiding.

De volgende wedstrijd om de KNHS-vdB Cup vindt plaats op zondag 17 april in Albergen.

Kijk voor de complete uitslag op www.knhs.nl > springen > competities

De KNHS-vdB Cup is een springcompetitie met als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse junioren (14 t/m 18 jaar) en Young Riders (16 t/m 21 jaar) te bevorderen. Ook is deze competitie een belangrijk selectiecriterium voor de kadervorming. Tijdens de diverse competitiewedstrijden door heel Nederland zijn er voor de deelnemers punten te verzamelen. Hierbij tellen uiteindelijk de beste 3 resultaten en kwalificeren de 20 hoogstgeplaatste combinaties in beide klassen zich voor de finale.