Provincie Flevoland


Jubileumeditie Recreatiekaart Flevoland

Publicatiedatum: 21 maart 2011

Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de provincie Flevoland heeft promotieorganisatie Toerisme Flevoland een nieuwe fietskaart voor het gebied gemaakt, in samenwerking met uitgever Falk. Behalve fietspaden toont deze `Recreatiekaart Flevoland' ook een groot aantal wandel- en vaarroutes door heel Flevoland.

Een viertal fietsroutes is extra uitgelicht. Ook de jubileumevenementen zijn vermeld. De Recreatiekaart Flevoland is opgenomen in de bestaande reeks van Falkplan. Daarom is de kaart in heel Nederland inmiddels al te koop bij VVV's en boekhandels.

Jubileum-editie

Vanwege het jubileum heeft de provincie een speciale jubileum-editie laten ontwerpen in een oplage van 2.500 exemplaren, voorzien van jubileumontwerp. Een echt collector's item. Deze editie wordt de bewoners van Flevoland aangeboden tegen een gereduceerd tarief. Vana begin april ligt deze editie bij alle VVV's en Tourist Info's in Flevoland in de schappen. Op vertoon van een lezersbon uit de lokale bladen kunnen Flevolanders de kaart aanschaffen voor EUR2,99, in plaats van de normale prijs van EUR7,95.

De gedetailleerde kaart (schaal 1:50.000) bevat veel praktische toeristische informatie, zoals de fietsknooppuntnetwerken Almere (bestaand) en Noordoostpolder (nieuw). Dankzij de medewerking van de Stichting Landelijk Fietsplatform en de Stichting Wandelplatform-LAW zijn ook de nationale hoofdroutes voor fietsen (LF-netwerk) en wandelen (LAW-netwerk) opgenomen.

De bijzondere kaart kon er komen dankzij een provinciale bijdrage van 25.000 euro. Tijdens de Dag van Flevoland heeft gedeputeerde Andries Greiner van economische zaken de kaart in de bibliotheek van Almere voor het eerst gepresenteerd.