Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 11.40 uur

Utrecht, 21-03-2011

Twee inbraken, buit sigaretten

MAARSSEN In de nacht van zondag 20 op maandag 21 maart werd in een half uur tijd bij twee winkels ingebroken. De buit bestond uit sigaretten.

Rond 02.05 uur kreeg de politie de melding van een inbraak bij een benzinestation aan de Floraweg. Ter plaatse waren de vogels al gevlogen. Uit het pand bleken sigaretten te zijn gestolen. Een getuige had in de omgeving van de inbraak vier jongens op twee scooters hard weg zien rijden. Mogelijk dat zij bij de inbraak waren betrokken.

Rond 02.30 uur kwam een inbraakmelding van een winkel in Zwanenkamp binnen. Ook daar bleken de verdachten er al vandoor te zijn gegaan en ook hier bleek de buit uit sigaretten te bestaan.

Aan getuigen die tussen twee en drie uur iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Floraweg en/of Zwanenkamp, mogelijk de vier jongens op twee scooters, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Snelle motorrijder

MAARSSEN Een motorrijder raakte op zondagavond 20 maart zijn rijbewijs kwijt omdat hij veel te hard reed.

Rond 23.00 uur reden agenten in een onopvallende videowagen op de Haarrijnse Rading. Zij zagen dat een motorrijder met hoge snelheid in de richting van Maarssen reed. Zij keerden en zagen hem voor de verkeerslichten bij de oprit van de Rijksweg A2 richting Amsterdam staan. De politiemensen deden hetzelfde en zagen dat hij bij groen licht direct behoorlijk op het gas ging. De agenten gingen achter hem aan en klokten hem op de A2 op 158 km/u, terwijl daar een maximumsnelheid van 100 km/u geldt. De motorrijder, een 36-jarige man uit Amsterdam, werd aan de kant gezet. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Poging inbraak

BREUKELEN Agenten hielden aan het begin van de nacht van zondag 20 op maandag 21 maart een jongeman aan op verdenking van poging tot inbraak.

Tegen middernacht lagen de bewoners van een woning aan de Beatrixstraat op bed. Zij hoorden dat de voordeurbel ging. De bewoner keek naar buiten, maar zag niets en dook zijn bed weer in. Kort daarna werd er weer aangebeld. De bewoner stapte uit zijn bed, keek uit het raam en hoorde harde inbraakgeluiden. Vervolgens zag hij twee jongemannen bij zijn woning wegrennen. Hij ging poolshoogte nemen en zag dat er was geprobeerd de voordeur open te breken. Hij belde 1-1-2 en gaf een signalement en looprichting van de verdachten door. Agenten gingen ter plaatse.

Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in. Terwijl zij daar mee bezig waren, meldde een andere getuige te hebben gezien dat twee verdachten vanuit een achtertuin aan de Mecklenburgstraat waren weggerend. Hij gaf het signalement van de twee en hun looprichting door.

Agenten troffen één van de verdachten, een 21-jarige jongeman uit Breukelen, rennend op het Kerkplein aan. Zij hielden hem aan en brachten hem over naar het politiebureau. Daar is hij voor nader onderzoek ingesloten. De tweede verdachte werd niet meer aangetroffen.

Pinautomaat

WILNIS In de vroege ochtend van maandag 21 maart is geprobeerd een pinautomaat open te breken. Dat is niet gelukt.

Rond 03.20 uur kreeg de politie de melding dat mogelijk zou worden geprobeerd een pinautomaat aan de Dorpsstraat open te breken. Agenten gingen ter plaatse, maar zij troffen niemand meer aan. Ook in omgeving werden geen verdachten aangetroffen.

Er bleek te zijn geprobeerd de automaat open te breken, maar dat was niet gelukt. De verdachte(n) zijn er dus zonder buit vandoor gegaan.

Aan getuigen die tussen 03.00 uur en 03.30 uur iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Dorpsstraat wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Veel te hard

MAARSSEN Een automobilist raakte in de vroege ochtend van maandag 21 maart zijn rijbewijs kwijt omdat hij de maximumsnelheid fors overschreed.

Rond 03.45 uur zagen agenten dat een automobilist zich niets van de maximumsnelheid van 90 km/u aan trok en met hoge snelheid over de Rijksweg A2 reed in de richting van Utrecht. Agenten gingen achter hem aan en klokten hem ter hoogte van Maarssen op 169 km/u. De automobilist, een 52-jarige man uit Noordwijk, werd aan de kant gezet. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.