Politie Drenthe

Maandag 21 maart 2011

Provincie Drenthe, 21-03-2011

Aangifte diefstal lood

ROLDE Zondagmiddag is aangifte gedaan van diefstal van tientallen meters lood van een school aan de Asserstraat. De hoeveelheden lood is door nog onbekenden van het dak gehaald. Onduidelijk is wanneer de diefstal precies heeft plaatsgevonden. De politie vraagt getuigen van deze diefstal zich te melden. Wanneer u iets heeft gezien of gehoord, neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem (Meld Misdaad Anoniem) 0800 7000.

Aanhouding vernieling

EMMEN De politie heeft zondagavond een 24-jarige man uit Nieuw Schoonebeek aangehouden in een woning aan de Veldlaan. De man wordt ervan verdacht dat hij in de woning van zijn ex-vriendin vernielingen heeft gepleegd. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. De politie heeft de zaak in behandeling.

Jongen aangehouden wegens belediging

EMMEN De politie heeft zondagavond een 16-jarige jongen uit Emmer Compascuum aangehouden aan de Spil wegens belediging. De agenten kwam ter plaatse na een melding van overlast door jeugd. De 16-jarige jongen schold de agenten uit. Hij werd aangehouden en werd overgebracht naar het politiebureau. De jongen werd ingesloten. De politie heeft de zaak in behandeling.

Rijbewijs ingevorderd wegens rijden onder invloed

GIETEN De politie heeft zondagavond het rijbewijs ingevorderd van een 25-jarige automobilist uit Gieten. De automobilist reed op de Boddeveld toen hij werd staande gehouden voor controle. De man moest een blaastest ondergaan en bleek teveel te hebben gedronken. De man werd aangehouden en hij werd overgebracht naar het politiebureau. Via een ademanalyse scoorde de man 785 ugl (1,8 promille). Zijn rijbewijs werd ingevorderd, proces-verbaal werd opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 11 uur opgelegd.

Man aangehouden voor auto-inbraak

ASSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 23-jarige man uit Groningen aangehouden. De man wordt verdacht van inbraak in een auto eerder die nacht aan de Planetenlaan in Assen. Op basis van onder meer een getuigenverklaring, wist de politie de man aan te houden. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek. De verdachte had diverse goederen bij zich die niet van hem waren, maar vermoedelijk afkomstig vanuit een auto, woning of schuur. De politie is op zoek naar de eigenaar van deze goederen. Bent u woonachtig in Assen en mist u sinds dit weekend goederen, neem dan contact op met 0900-8844.