Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.55 uur

Utrecht, 20-03-2011

Dodelijke steekpartij

UTRECHT Zaterdagmorgen vond in Overvecht een steekpartij plaats. Hierbij raakte een man ernstig gewond; hij overleed later aan zijn verwondingen.

De politie kreeg omstreeks 11.55 uur een melding dat er gevochten werd in een huis aan de Camera Obscuradreef. Bij de vechtpartij zou gebruik gemaakt zijn van een mes. Op weg naar de locatie troffen agenten een slachtoffer ter hoogte van de Ambulancepost op de Taagdreef aan. De 19-jarige man uit Utrecht was gestoken en hierbij ernstig gewond geraakt. Ambulancepersoneel en politie hebben zich ontfermd over het slachtoffer. Ook een arts van een te hulp geroepen traumahelicopter kon niet voorkomen dat het slachtoffer ter plaatse aan zijn verwondingen overleed.

Aan de hand van getuigenverklaringen en een opgegeven signalement kon de politie niet veel later een 26-jarige verdachte uit Vugt op de Voorstraat aanhouden. Tevens werden een 40-jarige vrouw en een 30-jarige man aangehouden. De aangehouden personen worden verdacht van betrokkenheid bij het misdrijf. De politie heeft een rechercheteam geformeerd en onderzoekt het misdrijf. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Brandstichting

UTRECHT Zaterdagavond ontstond brand in een kelderbox van een flat. De politie gaat uit van brandstichting en zoekt getuige(n).

Rond 20.30 uur werd de politie via 1-1-2 gebeld door een getuige die zag dat er brand was in een kelderbox van een flat aan de Henriettedreef. De politie en brandweer gingen ter plaatse. De brandweer kon de brand snel blussen. Uit eerste onderzoek is vast komen te staan dat de brand is aangestoken. De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u iets gezien of informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, telefoonnummer 0900 88 44.

Man onder invloed aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 maart een man aangehouden omdat hij onder invloed op zijn snorfiets reed. De man kon zijn rijbewijs inleveren.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 03.40 uur een man op een snorfiets over de J.C. Verthorenhof rijden. De bestuurder vertoonde onzeker rijgedrag en de agenten besloten de man te controleren. De 30-jarige bestuurder uit Nieuwegein moest een eerste blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse

585 ug/l uit, terwijl 220 ug/l in dit geval is toegestaan. Hij kon direct zijn rijbewijs inleveren en werd met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Lessepstraat vond vrijdagavond een aanrijding tussen twee autos plaats. Hierbij raakte een man gewond.

Een 31-jarige automobilist uit Utrecht reed omstreeks 18.20 uur over de Lessepstraat in de richting van de Amsterdamsestraatweg. Toen de man een stilstaande vrachtauto had ingehaald, kwam er plotseling een automobilist uit de Swammerdamstraat rijden. De 56-jarige bestuurder uit Utrecht had de 31-jarige man niet gezien en botste tegen zijn auto. Hierbij raakte de 56-jarige bestuurder gewond en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

Aangehouden met gestolen kentekenplaten

UTRECHT De politie heeft vrijdagmorgen een man aangehouden omdat hij in een auto reed die voorzien was van gestolen kentekenplaten.

Omstreeks 08.45 uur stonden agenten bij een benzinestation aan de Cartesiusweg te tanken. Naast de politieauto stond een andere auto waarvan de bestuurder de motor had laten lopen. De auto stond op een rare manier, half schuin, bij de pomp. Omdat de agenten het allemaal wat vreemd vonden werd via de meldkamer het kenteken van de auto gecontroleerd. Hieruit bleek dat de platen als gestolen gesignaleerd stonden. De 27-jarige man uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De auto werd in beslag genomen.

Man met vuurwapen aangehouden

UTRECHT In de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 maart heeft de politie, na een wilde achtervolging, een man aangehouden. De man bleek in het bezit van een vuurwapen.

Rond 00.05 uur kreeg de Utrechtse politie een melding van de Amsterdamse politie dat een man vertrokken was bij een feest, vermoedelijk in het bezit van een wapen. Het type auto en het signalement van de man uit Utrecht werden doorgegeven. Agenten zagen de auto rond 00.30 uur in de omgeving van het 24 Oktoberplein rijden. De bestuurder kreeg een stopteken waaraan hij in eerste instantie voldeed. Toen de agenten uitstapten en naar de auto van de verdachte liepen, gaf hij vol gas en reed weg. De achtervolging werd ingezet.

De verdachte reed met hoge snelheid via de Beneluxlaan en de Europalaan naar de Rijksweg A12. Vervolgens reed hij via de A12 naar de Rijksweg A2 in de richting van Amsterdam. Hierna nam hij de afrit Maarssen en bovenaan die afrit reed hij rechtdoor naar de oprit van de Rijksweg A2 richting Amsterdam. Op het moment dat hij weer de snelweg op wilde rijden verloor de 27-jarige bestuurder uit Utrecht de macht over zijn stuur en kwam met zijn auto tegen de vangrail tot stilstand. Hij werd aangehouden. Tijdens de achtervolging reed de verdachte met hoge snelheid, haalde links en rechts in en negeerde bijna alle rode verkeerslichten.

In de auto werd een vuurwapen aangetroffen. In de kleding van de man werd een stroomstootwapen en verschillende soorten verdovende middelen aangetroffen. De man werd voor verhoor ingesloten op het bureau. Zijn auto werd in beslag genomen.