Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 12.00 uur

Persberichten Eemland zuid, 12.00 uur, 21-03-2011

Resultaten fiets inleverweek

AMERSFOORT- In het kader van de bewustwordingscampagne Gejatte fiets? Je ziet t zo!zijn in totaal acht fietsen aangeleverd tijdens de fiets inleverweek. Drie inwoners van Amersfoort grepen deze week de kans aan om zonder gevolgen hun gestolen fiets in te leveren. Controle van het Centrum Fietsdiefstal bij station Amersfoort en op de Varkensmarkt leverde vijf gestolen fietsen op.

In de week van 14 tot en met 19 maart 2011 konden Amersfoorters een gestolen fiets inleveren zonder zich te legitimeren en zonder het risico te lopen op een strafrechtelijke vervolging.

Extra controleren
Inwoners die rijden op een gestolen fiets bewust of onbewust- zijn strafbaar voor heling. Zij kunnen aangehouden worden, een flinke boete of taakstraf én een strafblad krijgen. De politie gaat vanaf 21 maart extra controleren, onder meer bij scholen, winkelcentra en stations in Amersfoort.

Voorkom heling
Politie, gemeente en openbaar ministerie binden de strijd aan met fietsendieven en helers van gestolen fietsen. De campagne Gejatte fiets? Je ziet t zo? heeft als doel om mensen bewust te maken van de risicos om op een gestolen fiets te rijden. Samen met inwoners willen gemeente Amersfoort, politie en Openbaar Ministerie de criminele markt van fietsheling doorbreken. Op www.checkjefiets.nl staat hoe heling voorkomen kan worden en welke kenmerken een gestolen fiets heeft.

Onderbeen gebroken

AMERSFOORT- Op zondagavond brak een bromfietser zijn been.

Omstreeks 21.15 uur reed een 20-jarige man uit Amersfoort op zijn bromfiets over de Hogeweg en ging onderuit. Waardoor de man ten val kwam is onbekend. Hij werd met een gebroken been vervoerd naar het ziekenhuis.

Rijden onder invloed

HOOGLAND- Op maandagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij te veel gedronken had.

Omstreeks 23.45 uur werd de 33-jarige man uit Hoogland gecontroleerd op de Bunschoterstraat. Hij bleek te veel gedronken te hebben en blies 855 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.