Politie Groningen

Maandag 21 maart 2011

Provincie Groningen, 21-03-2011

Vermiste 15-jarige Johanna Halley weer terecht

GRONINGEN Het sinds vrijdag 18 maart vermiste 15-jarige meisje is weer terecht. Zij meldde zich zondagavond laat bij familie. Het is nog niet duidelijk waar ze al die tijd verbleef.

Man verongelukt

GRONINGEN Maandagmorgen omstreeks 06.20 uur is een man (leeftijd en woonplaats nog niet bekend) dodelijk verongelukt op de Ulgersmaweg in Groningen. Mogelijk dat de man onwel is geraakt achter het stuur. Zijn auto kwam in een transformatorhuisje tot stilstand. Hulpverlening mocht helaas niet meer baten. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De technische verkeerspolitie onderzoekt de toedracht.

Rijbewijs kwijt na wheely

GROOTEGAST Een 27-jarige motorrijder uit Oldekerk moest zondagmiddag zijn rijbewijs inleveren. Hij trok de aandacht van agenten toen hij op de N980 vanaf Sebaldeburen richting Grootegast met hoge snelheid reed. Hij haalde meerdere mensen in. Op het moment dat hij een automobilist inhaalde, maakte hij een wheely met zijn off-the-road motor. Zijn motor kwam een halve meter van de grond. Op de Bovenweg piekte zijn snelheid nog een keer naar 100 km/uur. Op basis van dit gevaarlijke gedrag is zijn rijbewijs ingevorderd.

Bestuurder kijkt te diep in glaasje

GRONINGEN Een 39-jarige man uit Groningen moest zondagavond op de Bedumerweg zijn rijbewijs inleveren. Hij werd door agenten gecontroleerd en een blaastest wees uit dat hij onder invloed was. Na zijn aanhouding bleek op het politiebureau dat hij 1,4 promille alcohol in zijn bloed

had. Zijn rijbewijs moest hij achterlaten en de politie maakt proces-verbaal op.

Beginnend bestuurder voor 2e keer rijbewijs kwijt

HOOGEZAND Tijdens de snelheidscontrole op de Kielsterachterweg in Hoogezand viel zondagavond een 20-jarige man uit Assen door de mand. Hij reed 136 km/uur, terwijl daar 80 km/uur is toegestaan. Hij werd langs de kant van de weg gezet. Bij controle bleek dat het rijbewijs van deze beginnende bestuurder al een keer is ingevorderd vanwege een andere snelheidsovertreding. Hij moest ook de Educatieve Maatregel Gedrag (EMG) nog volgen van de eerste keer. Proces-verbaal wordt opgemaakt. Justitie beslist over vervolging van de verdachte.

Politie onderzoekt auto-inbraken

GRONINGEN De politie doet onderzoek naar zeker zeven auto-inbraken in de omgeving van de zuidelijke ringweg van Groningen. De inbraken vonden tussen zondagmiddag en nacht plaats in de Leoanard Springerlaan (3x), Expositielaan (1x) en Papiermolenlaan (3x). De buit bestond uit gereedschappen, telefoons, audioapparatuur, een jas en een navigatiesysteem. De politie vraagt gedupeerden altijd aangifte te doen. Bovendien is het zeer raadzaam altijd waardevolle spullen uit de auto te halen.

Scooterbestuurder gewond na aanrijding

LEEK Een 18-jarige scooterbestuurder uit Roden is zondagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Bosweg in Leek. Een 25-jarige automobiliste uit Zevenhuizen sloeg af naar een parkeervak en zag daarbij de tegemoetkomende Drent over het hoofd. De scooterbestuurder botste tegen de auto en viel daarna op het wegdek. De inwoner van Roden is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.

Automobilist gewond na aanrijding

MUSSELKANAAL Een 22-jarige automobiliste uit Stadskanaal is zondagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval in Musselkanaal. De vrouw reed vanuit de Stationsstraat de Marktstraat in en botste daarbij tegen een auto van een 38-jarige automobilist uit Nieuw Buinen. De 22-jarige moest voor onderzoek naar een ziekenhuis. De verkeerspolitie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

Politieauto beschadigd na achtervolging

KOLHAM/GRONINGEN Een politieauto met daarin twee agenten is zondagnacht beschadigd geraakt op de Hoofdweg in Kolham. De agenten waren op dat moment bezig met een achtervolging van een verdachte auto. Deze auto was gezien bij een inbraak eerder die nacht bij een groothandel aan het Kattegat in Groningen. Toen de agenten de N387 opreden, kwamen hun auto in de berm terecht en kwamen tegen een lantaarnpaal tot stilstand. Een achtervolgende politieauto kon de vallende lantaarnpaal net ontwijken. De verdachte auto wist hierdoor te ontkomen. De politiemensen kwamen met de schrik vrij. Bij die inbraak bij de groothandel werden diverse laptops gestolen. De politie doet onderzoek.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde zondag 20 maart op diverse plaatsen het verkeer.

Zuidwolde, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 1350, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 114 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Winsum, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 1208, aantal overtredingen: 44, hoogst gemeten snelheid: 115 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Lauwerzijl, N388: aantal geregistreerde voertuigen: 270, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 123 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Hoogezand, Kielsterachterweg: aantal geregistreerde voertuigen: 176, aantal overtredingen: 2, hoogst gemeten snelheid: 136 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.