Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 21-03-2011

Schennispleger in park Valkenberg aangehouden

BREDA: De politie heeft zondagmiddag een 55-jarige Bredanaar
aangehouden die in het park Valkenberg schennis gepleegd zou hebben ten opzichte van drie meisjes. De verdachte zou bij de vijver zijn geslachtsdeel aan voorbijgangers getoond hebben en hen ook hebben aangesproken. Een van de slachtoffers, een 16-jarig meisje deed aangifte. De verdachte verklaarde dat het om wildplassen ging, hij zou geen onzedelijke bedoelingen hebben gehad.

Dronken vrouw automobiliste (51) botst tegen geparkeerde auto's

BAARLE-NASSAU: De politie heeft zondagavond rond 20.00 uur op de Nieuwstraat een 51-jarige vrouw uit Alphen aangehouden voor het rijden onder invloed. De dronken automobiliste was kennelijk met haar auto tegen twee geparkeerde voertuigen gebotst. Haar auto had verse schade van een aanrijding, evenals twee langs de rijbaan geparkeerde auto's. Aan het bureau blies ze 645 ugl, bijna drie keer het toegestane maximum van 220 ugl. Ze verklaarde 4 a 5 wijntjes gedronken te hebben, ze vermoedt dat ze een black-out had gekregen. Haar rijbewijs is ingevorderd. Ze krijgt een proces-verbaal.

Inbrekers breken in via balkon, bewoners thuis

BREDA: Bewoners aan de Schubertlaan zijn zondagavond rond 20.20 uur in hun woning verrast door twee brutale inbrekers. Terwijl het echtpaar beneden in de woonkamer was, hoorden ze gestommel op de
bovenverdieping. De mannelijke bewoner rende direct naar boven en zag nog net twee mannen via het balkon wegvluchten. Er zijn in elk geval twee horloges gestolen. De daders waren kennelijk via de regenpijp naar het balkon geklommen. De politie heeft direct na de melding in de omgeving een onderzoek ingesteld en ook enkele auto's gecontroleerd. Dit had echter geen resultaat.

Politie onderzoekt inbraak bedrijfspand

ETTEN-LEUR: De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijfspand aan de Pauvreweg. De eigenaar van de zaak ontdekte de inbraak zondagmiddag. De inbrekers hadden cylinderslot van de deur geforceerd. Uit de zaak was de kassalade gestolen. Ook was een inbouwhaard uit de zuil geduwd. De inbraak moet volgens het alarm rond 12.20 uur gebeurd zijn.

Politie zoekt getuigen straatroof

BREDA: Zoals eerder gemeld is zaterdagavond rond 21.45 uur een 18-jarige vrouw uit Haaren nabij de ingang van het Valkenbergpark (gezien vanaf het Station) het slachtoffer geworden van een straatroof. Er wordt rekening mee gehouden dat de vrouw vanaf het Station CS door de verdachte gevolgd is. De rechercheurs die met deze zaak bezig zijn roepen eventuele getuigen op zich te melden via 0900-8844.

Het slachtoffer verklaart dat ze ineens twee handen op haar mond voelde. Aanvankelijk dacht ze nog aan een grap van vrienden. Dit bleek echter in het geheel niet het geval te zijn. Ze werd hard op de grond geduwd. Ook kreeg ze een klap in haar gezicht. Vervolgens trok de straatrover aan haar tas, die zij uiteindelijk moest loslaten. Ze zag de dader wegrennen over de brug in de richting van het station. Drie mensen die zij aansprak renden nog achter de dader aan, maar konden hem niet meer achterhalen. Het zou gaan om een man met een negroïde uiterlijk, circa 20 jaar, met gemillimeterd haar. De 18-jarige vrouw liep door de schermutseling een bult op haar voorhoofd op, ook zag ze sterretjes met haar rechteroog.

Politie treft veelpleger aan na inbraakmelding in Prinsenbeek.

PRINSENBEEK: De politie heeft vannacht omstreeks 04.50 uur op de Groenstraat een 33-jarige Zevenbergenaar als verdacht van betrokkenheid bij een inbraakpoging aan het Klaverveld aangehouden. De arrestatie volgde kort nadat aan het Klaverveld bij een woning het alarm was overgegaan.

Bewoners aan het Klaverveld werden rond 04.00 uur wakker door het alarm. De man des huizes rende samen met zijn zoon die ook wakker geworden was, direct naar beneden. Ze zagen buiten bij een garagebox een jonge man gehurkt zitten. Ze wilden hem tegenhouden, maar de knul sloeg op de vlucht. De bewoner heeft vervolgens nog met de auto de omgeving doorzocht, maar de jongeman niet meer aangetroffen. De bewoner vermoedt dat het alarm veroorzaakt is doordat er aan de garage gerommeld is. Er is echter geen braakschade. Agenten die direct ter plaatse gingen zagen op de Groenstraat een auto met gedoofde lichten rijden. De bestuurder bleek een bekende veelpleger te zijn. Hij is aangehouden. Vandaag wordt een nader onderzoek ingesteld naar de mogelijke betrokkenheid van deze man bij de inbraakpoging.

Zaterdagnacht werd een inbraak gemeld in een woning aan de Molen de Beerstraat. De inbreker heeft een raam geforceerd. Uit de woning was onder meer een geldbedrag gestolen.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 21-03-2011 11:28 | © Regio Midden en West Brabant |