Gemeente Stichtse Vecht

Herindelingsontwerp voor grenscorrecte tussen Stichtse Vecht en Wijdemeren

Provincie Utrecht legt het herindelingsontwerp voor grenscorrectie tussen Stichtse Vecht en Wijdemeren ter inzage. u kunt van 21 maart tot en met 16 mei uw zienswijze indienen.

Gedeputeerde staten (GS) van de provincie Utrecht hebben het herindelingontwerp voor een grenscorrectie tussen de gemeenten Stichtse Vecht en Wijdmeren vastgesteld. Om problemen met de postbezorging op te kunnen lossen is het nodig dat twee percelen aan de Dirck A. Lambertzkade in Kortenhoef van de gemeente Wijdemeren worden toegevoegd aan de gemeente Stichtse Vecht. Omdat hiermee ook de grens tussen de provincies Noord-Holland en Utrecht verandert, hebben Gedeputeerde Staten van Utrecht, in overleg met de provincie Noord-Holland en de gemeenten Stichtse Vecht en Wijdemeren, besloten om de procedure voor een grenscorrectie te voeren.

Terinzagelegging

Het herindelingsontwerp ligt in de periode van 21 maart tot en met 16 mei ter inzage in de gemeentehuizen van Stichtse Vecht (en bij het Servicepunt Loenen, geopend ma t/m do 13:00-16:00 uur) en Wijdemeren en in het provinciehuis van Utrecht (Pythagoraslaan 101 in Utrecht). Een ieder kan het herindelingsontwerp inzien en zijn/haar zienswijzen hierop indienen bij GS. Ook kunt u het herindelingsontwerp downloaden van de website www.provincie-utrecht.nl. Een exemplaar van het herindelingsontwerp kan worden opgevraagd bij het Centraal Documentatiecentrum van de provincie Utrecht (030 258 2228). Hiervoor worden wel kosten in rekening gebracht.

Inspraakreacties

U kunt uw zienswijzen door een brief te sturen aan Gedeputeerde staten van de provincie Utrecht, t.a.v. BJZ, Postbus 80300, 3508 TH Utrecht (uiterlijk 16 mei binnen bij GS).

Vervolgprocedure

De ter inzagelegging voor inwoners en andere belanghebbenden is tot en met 16 mei 2011. De termijn voor de gemeenteraden en Provinciale Staten is langer, namelijk tot en met 21 juni 2011. De beantwoording van de reacties vindt plaats in de nota van beantwoording die wordt opgenomen in de ontwerp-herindelingsregeling. De ontwerp-herindelingsregeling wordt door Gedeputeerde Staten van Utrecht en Noord-Holland opgesteld rond de zomer. In antwoord op uw reactie wordt een exemplaar van dit advies aan u toegezonden.

In het najaar van 2011 wordt de ontwerp-herindelingsregeling ter vaststelling aan Provinciale Staten van Noord-Holland en Utrecht voorgelegd. Van de vaststelling van de regeling wordt een mededeling gedaan aan de minister van Binnenlandse Zaken. De grenscorrectie gaat dan in per 1 januari 2012.