Gemeente Nuenen


Onderscheidingen bij 25 jaar Lokale Omroep Nuenen (LON)

Bronzen erepenning voor LON en technisch vrijwilliger de heer A. Reitsma

Tijdens het minisymposium van de stichting Lokale Omroep Nuenen (LON) op vrijdag 18 maart heeft burgemeester Ligtvoet twee onderscheidingen uitgereikt. Vanwege het zilveren jubileum ontvangt de stichting Lokale Omroep Nuenen (LON) de bronzen erepenning. Ook technisch vrijwilliger de heer A.Reitsma ontvangt de bronzen erepenning.

Lokale Omroep Nuenen viert 25-jarig bestaan

LON is de lokale omroep voor Nuenen, Gerwen, Nederwetten en Eeneind. LON verzorgt maatschappelijk relevante berichtgeving op TV, Tekst TV, radio en Teletekst.

Het televisie aanbod bestaat uit zes maal daags een complete uitzending. Tekst TV wordt uitgezonden tussen de reguliere uitzendingen door. Via Plus FM, de radio voor de Dommelstreek, wordt zeven dagen per week, 24 uur per dag een gevarieerd radioprogramma geboden met nieuws uit Nuenen, Geldrop-Mierlo en directe omgeving.

LON is een stichting met een representatief Programma Beleidsbepalend Orgaan (PBO). Regelmatig zijn er live-uitzendingen zoals de maandelijkse raadsvergadering. Het bestuur bestaat uit vijf personen. Er zijn vele vrijwilligers actief die zorg dragen voor de redactionele en operationele werkzaamheden bestaande uit, camerawerk, journalistieke activiteiten en montage en technische werkzaamheden. Bij gelegenheid van dit 5e lustrum ontvangt de LON de bronzen erepenning.

Â

Brons voor technisch vrijwilliger de heer A. Reitsma

Vanaf 1995, dus al ruim 15 jaar is de heer A. Reitsma een toegewijde vrijwilliger bij de LON. Hij is voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor de huidige technische staat en kwaliteit van LON TV. Al jarenlang zet hij zich minstens 10 uur per week in voor de LON-TV tak. Eerst als cameraman maar later meer op technische gebied op de achtergrond. Ook is hij tegenwoordig stagebegeleider omdat de LON sinds twee jaar ook een erkend leerbedrijf is. Voor zijn verdiensten en inzet voor de Nuenense gemeenschap ontvangt hij de bronzen erepenning. Zijn inzet voor de Lokale Omroep Nuenen is opvallend omdat hij niet uit Nuenen afkomstig is. Hij woont in Lieshout en is geboren in Friesland. Voor zijn pensionering was hij leerkracht aan de Fontys Hogeschool.

Â