Politie Hollands Midden

Hillegom - Controle eenrichtingsverkeer Weerlaan

Hillegom, 21-03-2011 o Op 18 maart tussen 20.15 uur en 21.30 uur heeft de politie op de Weerlaan in Hillegom gecontroleerd op auto's die tussen de Weeresteinstraat en de Voltstraat tegen het verkeer in reden. In verband met een reconstructie van de Weerlaan, is op dat gedeelte eenrichtingsverkeer ingesteld. In totaal zijn dertien bestuurders bekeurd, omdat zij tegen de rijrichting in reden.

Verschillende keren kwam het verkeer tegenover elkaar tot stilstand. De overtreders moesten vervolgens uitwijken naar de berm of het fietspad. Het negeren van het eenrichtingsverkeer kost 100 Euro. Daarnaast werden twee voertuigen bekeurd, omdat ze tegen de klok in reden op de rotonde ter hoogte van de Voltstraat. Dat kost 70 Euro. Alle overtreders krijgen hun bekeuring binnenkort via de post thuisgestuurd.

Wegwerkzaamheden Weerlaan De Weerlaan wordt momenteel gereconstrueerd. Hierdoor is één rijstrook afgesloten. Vermoedelijk gaan de werkzaamheden tot en met juni duren. De Weerlaan is tot die tijd alleen bereikbaar vanuit de richting van de Weeresteinstraat. Voor het overige verkeer wordt met borden een omleidingsroute aangegeven via de Valckslootlaan, Prinses Irenelaan en de Weeresteinstraat. Actuele informatie over de reconstructie is te vinden op de website van gemeente Hillegom.