Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 21 maart

Alkmaar, 21-03-2011 o 14.45 uur

Aanhouding voor autodiefstal

Hoorn, zondag 20 maart

Een 15-jarige jongen uit Hoorn is zondagavond rond 20.25 uur aangehouden op het politiebureau. De politie kreeg s middags een melding dat er een auto met een lekke band op de Brederodegracht stond. Bij de auto werd niemand aangetroffen. Het voertuig bleek gestolen te zijn. Diverse getuigen konden een beschrijving geven van de bestuurder. Een van hen liep later op de kermis op het Aagje Dekenplein. Hij zag de bestuurder lopen. Agenten troffen de jongen die voldeed aan het signalement hier aan. Hij werd meegenomen naar het politiebureau en werd hier later aangehouden voor autodiefstal.

Bedreiging

Alkmaar, zondag 20 maart

Een 34-jarige man uit Hoorn werd zondagavond rond 20.00 uur aangehouden bij de woning van zijn ex-vrouw. De man had de vrouw gebeld. Toen hij begon te dreigen hing zij op. Hierop ging hij naar haar woning en ging buiten door met het uiten van bedreigingen. De vrouw belde de politie en hield de man aan.

Poging diefstal

Hoorn, maandag 21 maart

Een tot nu toe onbekend gebleven man is maandagochtend rond 02.10 uur aangehouden op de Westfriese Parkweg. Beveiligers hadden twee mannen over het hek zien klimmen bij een bouwterrein. Het terrein werd afgezocht met een politiehond. Deze vond de verdachte achter een bouwcontainer. De man werd aangehouden voor poging diefstal. De andere man werd niet aangetroffen.

Mishandeling

Bergen, maandag 21 maart

Een 48-jarige vrouw uit Alkmaar is maandagochtend rond 01.30 uur aangehouden in de woning van haar man. De vrouw kwam bij de man aan de deur. De man wilde haar niet binnen laten. Zij kwam even later via de tuindeur binnen. Zij gooide bloempotten door de kamer en begon de man te schoppen. Deze sloot zichzelf op in de WC. Toen de politie aan de deur kwam ging de vrouw weg. Er bleek een gordijn in de brand te staan. Een van de agenten trapte het vuur uit. De vrouw werd buiten aangetroffen. Zij werd aangehouden voor mishandeling.

Fietser loopt gebroken bekken op

Grootebroek, zondag 20 maart

Een 74-jarige fietster uit Hoogkarspel raakte zondagmiddag rond 14.45 uur gewond bij een aanrijding op de Raadhuislaan. De vrouw zag op de rotonde een sleepkabel tussen twee autos over het hoofd en kwam ten val. De vrouw liep hierbij gebroken bekken op.

Kettingbotsing op de N203

Castricum, zondag 20 maart

Zondagmiddag ontstond rond 14.00 uur een kettingbotsing op de Provincialeweg N203. Een 38-jarige bestuurster uit Zaandam reed achterop een rij stilstaande autos. Hierdoor ontstond een kettingbotsing tussen vijf autos. Een 18-jarige man uit Assendelft en een 16-jarige jongen uit Krommenie werden naar het ziekenhuis overgebracht met nek- en rugklachten.

Ductape over de weg gespannen: getuigen oproep

Den Helder, zondag 20 maart

Een 77-jarige fietster raakte zondagavond rond 20.30 uur gewond op de Stakman Bossestraat. Zij reed door een bocht en viel. Het bleek dat er tussen twee lantaarnpalen ductape was gespannen. De vrouw werd naar de huisartsenpost gebracht. Zij bleek gekneusde ribben te hebben opgelopen.

De politie is op zoek naar getuigen die iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Stakman Bossestraat. Heeft u informatie? Neemt u dan contact op met de recherche in Den Helder via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Vitesse -supporters onder begeleiding Alkmaar uit

Alkmaar, zaterdag 19 maart

Een taxibusje met een groep van acht supporters van de voetbalclub Vitesse uit Arnhem is zaterdagavond rond 22.45 uur staande gehouden op de Edisonweg. De politie had informatie binnen gekregen dat bij het verliezen van de wedstrijd op vrijdag 18 maart een groep supporters van Vitesse op zaterdag naar Alkmaar zou komen voor een confrontatie met supporters van AZ.

Alle inzittenden uit het busje werden gecontroleerd. Er werden gebitsbeschermers aangetroffen en er werden flessen alcohol in beslag genomen. Het busje met de supporters werd onder politiebegeleiding in de richting van Arnhem geleid.

Aanhoudingen voor openlijke geweldpleging

Schagen, maandag 21 maart

Een 18-jarige man uit Alkmaar en een 16-jarige man uit Den Helder zijn maandagochtend aangehouden voor openlijke geweldpleging. Een 18-jarige Schagenaar stond rond 08.00 uur op het station. Hij zag dat de 16-jarige jongen aan kwam lopen. Deze sprak hem aan en gaf de Schagenaar uit het niets een klap in het gezicht. De man probeerde zich te verdedigen, maar dit lukte niet. Hij werd door zijn vriendin een winkel binnen getrokken. Toen hij hier stond zag hij de 18-jarige man aan komen rennen. Deze sloeg de man uit Schagen meerdere keren in het gezicht. Hij kreeg een duw en verloor hierdoor zijn evenwicht. Hij viel naar achteren en viel door het raam van de winkel. Het slachtoffer liep hierdoor een flinke snijwond op in zijn arm en oor. Ook was hij gewond aan zijn lip en had een bloedneus.

De twee verdachten werden aangehouden op hun school. De 18-jarige man is in verzekering gesteld.