Scania


woensdag 16 maart 2011 13:09

Gemeente Barneveld kiest milieubewust voor Scania EEV

Breda, 16 maart 2011 - De Gemeente Barneveld heeft een bewuste keuze gemaakt voor twee nieuwe Scania vuilnisauto's die voldoen aan de strengste EEV milieunorm (Enhanced Environmentally friendly Vehicle).

De twee nieuwe Scania vuilniswagens van de Gemeente Barneveld voldoen aan de strenge EEV milieunorm. Een positief signaal van de gemeente naar haar inwoners.
Vergroot foto

In veel binnensteden is tegenwoordig de Euro 5 norm verplicht, maar met de twee nieuwe Scania EEV vrachtauto's gaat de gemeente nog een stap verder. Een positief signaal van de gemeente naar haar inwoners. Aflevering vond plaats door de Scania vestiging in Barneveld. Mede op basis van de goede ervaringen in de afgelopen jaren is wederom voor Scania gekozen.

De nieuwe investering betreft een twee-assige Scania P280 DB 4x2MNB en een drie-assige P320 DB 6x2*4MNB. Beiden dus in de schone EEV uitvoering, zonder de toevoeging van AdBlue, die bovendien qua geluidsniveau ook nog eens erg stil zijn. De gekozen P-cabine is ideaal voor de gemeentelijke werkzaamheden vanwege de lage instap en de comfortabele zitpositie.

Beide voertuigen zijn voorzien van een volautomatische versnellingsbak om de chauffeur nog meer comfort en gemak te bieden. Het laden gebeurt door middel van een zijlader van Haller Benelux B.V. - hoofdaannemer van deze Europese aanbesteding. De EEV motor en goede ergonomie waren voor Haller belangrijke pluspunten van Scania.