Gemeente Lopik

Gezocht: Vrijwilligers voor buitenlessen

De gemeente Lopik zoekt vrijwilligers die basisschoolleerlingen willen begeleiden tijdens buitenlessen in de gemeente Lopik zoals in het Oerlemansbosje en op schiereiland De Bol.
De buitenlessen duren gemiddeld een uur en worden meestal gehouden in april, mei, juni, september en oktober. Het begeleiden kost u op jaarbasis tien dagdelen. Natuurlijk geeft u aan op welke momenten u wilt begeleiden. Nadat de scholen hebben geboekt, krijgt u het rooster.

Wat wordt er van een vrijwillig begeleider verwacht? U zet vooraf de materialen klaar. U ontvangt de leerlingen en heet ze welkom. U geeft de leerlingen kort informatie over de buitenles en legt de opdrachten uit. De meegekomen ouders van de school begeleiden de kinderen bij de opdrachten en verzamelen de materialen aan het einde van de buitenles. Hierna sluit u met de kinderen en de leerkracht de buitenles af.

Wat levert het u op?
U leert de omgeving van Lopik (nog) beter kennen. U wordt ingewerkt door twee ervaren vrijwilligers en natuurlijk bent u verzekerd. U kunt workshops volgen over de buitenlessen, de natuur in de omgeving van de gemeente Lopik en over hoe u de leerlingen het beste kunt begeleiden. Deze workshops worden gegeven in het MEC te Nieuwegein.

Meer informatie en aanmelden
U kunt over het begeleiden van buitenlessen contact opnemen met Jolanda Blom van de gemeente Lopik, tel. (0348) 55 99 55 of e-mailen naar jolanda.blom@lopik.nl.