Gemeente Vlaardingen



-

Wedstrijd voor Vlaardingers met groene vingers

21-03-2011 |

De Vlaardingse afdeling van de tuinhobbyvereniging Groei & Bloei organiseert samen met de gemeente dit jaar voor de tweede keer een wedstrijd voor Vlaardingers met groene vingers. Dit jaar gaat het Vlaardings keuringsteam van Groei & Bloei op zoek naar de groenste straten en pleinen. In juni, juli en augustus gaat het keuringsteam onaangekondigd op pad. De jury let op de variatie in planten, de inrichting en het onderhoud. Ook de kleurencompositie en originaliteit spelen een rol. De winnaars worden in september bekend gemaakt.

Buren van een portiek, straat of plein die samen hun woonomgeving opfleuren, kunnen meedoen. De bewoners van de winnende straat of het winnende plein krijgen een bedrag van EUR 500, - om te besteden aan een gezamenlijke activiteit. De tweede prijs is een bedrag van EUR 250,- en EUR 100,- voor de derde prijs. Daarnaast krijgt iedere winnende straat een sierbordje met deze eervolle vermelding en één jaarabonnement op het tijdschrift Groei & Bloei.

Groen goud
De groenwedstrijd werd vorig jaar voor het eerst in Vlaardingen gehouden ter ere van het feit dat de stad uitgeroepen was tot Groenste Stad van Nederland door de stichting Entente Florale. Een jaar later was Vlaardingen een van de vier steden die goud won in de Europese Entente Florale. Dat groene goud is voor de stad en haar inwoners heel belangrijk. Groen draagt bij aan de gezondheid, de leefbaarheid, aan de economie, aan het milieu en aan levensplezier. Het enthousiasme voor groen is ook terug te zien bij veel bewoners. Natuurexcursies worden druk bezocht en veel Vlaardingers omgeven zich met groen in de tuin of op het balkon. Deze wedstrijd sluit daar op aan.

Altijd prijs
Het tuincentrum Staelduinsebos geeft iedereen die meedoet een klantenpas ter waarde van EUR 17,50 cadeau. Met de pas kunnen mensen speciale kortingen en gratis tuinadvies krijgen. De klantenpas is af te halen aan de Deltaweg met de bevestigingsbrief van deelname.

Hoe aanmelden?
Belangstellenden kunnen zich vóór 27 mei 2011 aanmelden bij Groei & Bloei Vlaardingen door een e-mail te sturen met hun naam, adres en telefoonnummer naar secretaris Dita van Wieren, info@vlaardingen.groei.nl. Of te bellen met voorzitter Riet van der Windt, telefoon (010) 474 5889.

Wilt u
Samen met buren de woonomgeving groener wil maken, met bijvoorbeeld plantenbakken, boomkransen en/of geveltuinen? Dan kunt u dat aangeven bij uw aanmelding. De wijkcoördinator bekijkt samen met de bewoners wat mogelijk is.

Meer weten?
Wie meer wil weten, kan kijken op www.vlaardingen.nl/klavertjevier. Daar staat bijvoorbeeld wie de wijkcoördinatoren zijn die een buurtinitiatief kunnen begeleiden en onder welke voorwaarden een geveltuin kan worden aangelegd.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: info@vlaardingen.nl
Tel. (010) 248 4000