Gemeente Renswoude


Informatie

Helpt u mee om Renswoude nog mooier te maken?

Woont u in het buitengebied? Dan kunt u meewerken om de gemeente nog mooier te maken. De gemeente en de provincie stellen geld beschikbaar voor het aanleggen van bijvoorbeeld houtwallen, poelen, boomgaarden hagen en heggen op of rond uw erf of landerijen. Tot eind 2011 kunt u gebruik maken van deze aantrekkelijke regeling.

Project "Erfbeplanting inRenswoude"

De gemeente heeft Landschap Erfgoed Utrecht gevraagd om het project, Erfbeplanting in Renswoude, uit te voeren. Dit project vloeit voort uit het Landschap Ontwikkelingsplan (LOP) van de gemeenten in de Gelderse Vallei. Om verschillende redenen is er de laatste decennia veel beplanting uit het landschap verdwenen.Door mee te werken aan dit project verhoogt u de landschapskwaliteit en de natuurwaarden. Daarnaast draagt een goed ingericht erf bij aan de uitstraling van uw boerderij of uw woning. Inmiddels zijn 16 erfadviezen gegeven waarvan er 8 zijn uitgevoerd: er zijn 270 meter beukenhaag, 2 hoogstam boomgaarden, 260 meter singel en 4 walnoten aangeplant.

Vraag een gratis advies

Neem vrijblijvend contact op met Landschap Erfgoed Utrecht. Naar aanleiding van een adviesbezoek wordt een kort inrichtingsplan met begroting gemaakt. Aan het adviesbezoek en het opstellen van een plan zijn geen kosten verbonden.
U bepaalt uiteindelijk zelf wat er wordt uitgevoerd. U betaalt alleen een deel van het materiaal (20%) dat uiteindelijk wordt aangeplant en eventueel een deel van de aanlegkosten. U kunt uiteraard ook zelf beplanting aanleggen, daarvoor is een kleine vergoeding mogelijk.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hester Hinrichs van Landschap Erfgoed Utrecht, tel: 030-22 05 534 of h.hinrichs@landschaperfgoedutrecht.nl Kijk voor meer informatie op www.landschaperfgoedutrecht.nl.