Gemeente Zwartewaterland


Nieuws- en Persberichten

Kernen Zwartewaterland krijgen pool van verkeersregelaars

Trainingen door politie en Stadstoezicht Kampen in maart en april In samenwerking met de Oranjeverenigingen en scouting krijgen de kernen Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis ieder een pool van verkeersregelaars. Deze verkeersregelaars worden ingezet om tijdens evenementen te zorgen voor een veilige en geordende doorstroom van het verkeer. De politie en Stichting Stadstoezicht Kampen verzorgt de trainingen hiervoor.

Training
Op maandag 28 maart a.s .vindt in het Veiligheidshuis te Zwartsluis de eerste training plaats voor vrijwilligers uit Zwartsluis. Op maandag 4 april a.s. zijn de vrijwilligers uit Genemuiden aan de beurt voor een training in d'Overtoom te Genemuiden en op woensdag 6 april a.s. vindt eenzelfde training plaats in het gemeentehuis te Hasselt. De trainingen starten om 20.00 uur en zijn bedoeld voor iedereen die tijdens een evenement als verkeersregelaar wil optreden. Wie een training wil volgen, moet de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt en is verplicht zich vooraf te legitimeren. Na afloop van de training ontvangen de deelnemers een pasje dat zij kunnen tonen als zij als verkeersregelaar optreden. Opgave graag vooraf via info@zwartewaterland.nl.

Pool
In de gemeente Zwartewaterland vinden allerlei activiteiten en evenementen plaats. Bij veel van deze evenementen worden verkeersregelaars ingezet. Een aantal Oranjeverenigingen heeft de gemeente voorgesteld om per kern een pool van verkeersregelaars te vormen. De gemeente juicht dit voorstel toe. Om als verkeersregelaar te worden aangemerkt en als zodanig verzekerd te zijn, is het nodig een training te volgen. De politie en de Stichting Stadstoezicht Kampen gaan op verzoek van de gemeente deze trainingen per kern organiseren.

Hasselt, 21 maart 2011