Politie Hollands Midden

Leiden - Verdachte van heling fiets aangehouden

Leiden, 21-03-2011 o De politie heeft maandagmiddag, 21 maart, een 29-jarige vrouw uit Katwijk aangehouden op verdenking van heling van een fiets.

Agenten zagen de vrouw fietsen over de Lusthoflaan en hielden haar staande voor een controle omdat de fiets kenmerken van diefstal vertoonde. Volgens de vrouw had ze de fiets gekocht van twee jongens via Marktplaats. Uit de politiegegevens bleek echter dat de fiets in oktober 2006 als gestolen stond geregistreerd. De fiets is in beslaggenomen en de vrouw werd aangehouden.

Fietsendiefstal en heling aanpak Leiden Fietsendiefstal behoort tot de categorie kleine criminaliteit, maar niettemin krijgen veel mensen er in hun leven een of meerdere keren mee te maken en zorgt het voor veel ongemak en frustratie. De politie van Leiden pakt heling en fietsendiefstal daarom aan en houdt regelmatig controles in en rond de stad. Nog regelmatig kan de politie de gestolen fiets niet direct aan een aangifte linken. De politie vraagt dan ook om altijd aangifte te doen van een gestolen fiets. Naast het doen van aangifte wordt ook aangeraden om bij de fietsendealer uw postcode in de fiets te laten graveren en een fietspaspoort op www.fietsdiefstal.nl te maken.