Gemeente Gaasterlân-Sleat


Handen uit de mouwen tijdens NL Doet in Balk

NL doet

NL Doet was in Nederland een groot succes met ruim 300.000 vrijwilligers. Ook de gemeente Gaasterlân-Sleat zette zich in voor NL Doet. Vrijdag 18 maart staken burgemeester Hoornstra en wethouder Veltman samen met een groep vrijwilligers de handen uit de mouwen. In sociaal cultureel centrum 't Haske in Balk zijn diverse voorjaarsklussen en schoonmaakwerkzaamheden verricht.

Burgemeester Hoornstra heeft de keukendeuren een likje verf gegeven. Wethouder Veltman heeft naast het verven ook gezorgd voor een extra plank in de kast. Buiten is een groep vrijwilligers bezig geweest met het schoonmaken van de gevel. Dit was hard nodig en de gevel ziet er weer uit als nieuw! Burgemeester en wethouders van de gemeente Gaasterlân-Sleat zijn trots op alle vrijwilligers en organisaties in de gemeente. De gemeente Gaasterlân-Sleat is blij om op deze manier een steentje bij te kunnen dragen aan het vrijwilligerswerk. Op naar NL doet 2012!

Wat is NL doet?
NL doet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en stimuleert het vrijwilligerswerk. Het Oranjefonds coördineert deze dagen. NL doet zet de vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Daarom werden er verschillende klussen gedaan in Gaasterlân-Sleat op 18 en 19 maart. Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat met NL DOET zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Daarnaast draagt NL DOET bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk.

Meer info?
Wilt u meer informatie of advies over vrijwilligerswerk in de gemeente Gaasterlân-Sleat? Kom dan langs bij het Stipepunt Balk. Het Stipepunt is iedere woensdagochtend geopend in de bibliotheek. Of bel naar 06-46294787 of mail balk@stipepunt.nl. De vrijwilligers staan voor u klaar.