Politie Kennemerland

Toesnellende buurtbewoners krijgen Pluim voor adequaat optreden

KENNEMERLAND, 16-03-2011

Maandagavond 14 maart kwam er rond 18.15 uur een melding binnen van een in brand staande vrouw in een woning aan de Lauwers in Haarlemmermeer-Noord. De synthetische kleding van de vrouw had vermoedelijk tijdens het koken vlam gevat. Een buurvrouw die de vrouw brandend zag rennen heeft direct tegen het slachtoffer gezegd op de grond te gaan liggen en heeft haar brandende kleding gedoofd met een dekbedhoes.

Een politieman die in zijn vrije tijd op bezoek was in een woning tegenover de woning van het slachtoffer, zag het slachtoffer in brand staan en belde 112. Vervolgens heeft hij samen met nog een paar buurtbewoners, in afwachting van brandweer en ambulance, verder hulp verleend aan het slachtoffer. In deze situatie is levensreddend opgetreden en het letsel voor het slachtoffer is op deze wijze verder beperkt gebleven. De vrouw is opgenomen in het brandwondencentrum in Beverwijk en is buiten levensgevaar.

De drie betrokken burgers zijn dinsdagavond 15 maart in het zonnetje gezet. Zij kregen voor hun doortastende optreden de Kennemerlandse pluim, die symbool staat voor hulp aan de politie, een dankbrief en een mooie bos bloemen.