Leeftijdsdiscriminatie bij autoverzekering ontoelaatbaar

Persbericht van PCOB

Zo'n veertig procent van de autoverzekeraars weigert automobilisten van 64 jaar of ouder te verzekeren. Dit blijkt uit onderzoek van Verzekeringssite.nl onder veertig autoverzekeraars. Ouderenorganisatie PCOB voegt daarom op korte termijn een autoverzekering toe aan het pakket collectieve verzekeringen.

Ook voor de PCOB is het een bekend probleem dat autoverzekeraars mensen boven een bepaalde leeftijd weigeren te verzekeren, of een premietoeslag berekenen. Regelmatig melden zich bij de ouderenorganisatie leden die zich hierover beklagen. Het blijkt dat iemand, als individu, geen voet aan de grond krijgt bij de verzekeraars.

De PCOB vindt het ontoelaatbaar dat verzekeraars voor ouderen dergelijke drempels opwerpen. Uit onderzoek blijkt dat ouderen niet vaker dan andere leeftijdsgroepen een beroep doen op hun autoverzekering. Daar komt nog bij dat ouderen vanaf 70 jaar verplicht zijn via een arts een rijbewijskeuring te laten doen, om hun rijbewijs te behouden. Ouderen die niet door deze keuring komen, moeten hun rijbewijs inleveren. Overigens hebben VVD en PvdA kortgeleden aangegeven dat de leeftijd voor deze rijbewijskeuring wat hen betreft omhoog kan van 70 naar 75 jaar. Een logische stap, immers de grens van 70 jaar bestaat al 25 jaar, terwijl de gezondheid van mensen in deze periode toenam.

Om toch iedereen, ook ouderen, te kunnen voorzien van een autoverzekering zonder discriminatie, komt de PCOB binnenkort met een collectieve autoverzekering, als uitbreiding van het pakket van collectieve verzekeringen. In deze verzekering worden PCOB-leden, ongeacht leeftijd geaccepteerd en worden geen premietoeslagen voor ouderen toegepast. Natuurlijk moeten mensen wel in het bezit zijn van een geldig rijbewijs om deze verzekering af te kunnen sluiten.

*

Links:
http://www.pcob.nl



Razende Robot Reporter