Oranjewoud

Bedrijven Contactdagen

John Jorritsma opent jubileumstand Oranjewoud Bedrijven Contactdagen

21 maart 2011

Heerenveen, 21 maart 2011 - Voor Oranjewoud is 2011 een jaar met een briljanten randje. Het is zestig jaar geleden dat het inmiddels mondiaal opererende bureau in Heerenveen werd opgericht. In het kader van deze mijlpaal opent Commissaris van de Koningin John Jorritsma dinsdag 22 maart op de Bedrijven Contactdagen in Leeuwarden de stand van Oranjewoud.

Oranjewoud werd in de jaren vijftig van de twintigste eeuw opgericht door twee Friese ondernemers, de broers Jan en Freek Bosma. Het bedrijf hield zich in de beginjaren vooral bezig met het in cultuur brengen van woeste heidegrond in en om Heerenveen. Inmiddels is Oranjewoud uitgegroeid tot één van de grootste bureaus in Nederland.

Het bureau werkt voor overheid en bedrijfsleven en legt zich onder meer toe op infrastructuur, water, milieu en ruimte. In Nederland zijn 1450 werknemers actief. De buitenlandse advies- en ingenieursdiensten van Oranjewoud zijn sinds januari 2011 mondiaal actief onder de naam Antea Group.

De openingshandeling vindt plaats om 13.00 uur bij de stand van Oranjewoud (Frankenhal, standnummer 2709). Naast de Commissaris van de Koningin is ook directeur Menno Smits aanwezig.