Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Hilversummer mishandeld in park Laapersveld

Hilversum, 21-03-2011 o Maandagochtend 21 maart 2011 werd een 14-jarige jongen uit Hilversum mishandeld in het park Laapersveld.

Een 14-jarige jongen uit Hilversum fietste rond 09.50 uur over het fietspad door het park Laapersveld. Er kwamen hem vijf jongens tegemoet; drie lopend en twee fietsend. Zij blokkeerden de Hilversummer zijn doorgang. De Hilversummer probeerde eromheen te fietsen, maar kreeg van één van de jongens een duw tegen zijn lichaam waardoor hij ten val kwam. De Hilversummer viel op de grond waarna hij door dezelfde jongen werd geslagen. De Hilversummer sloeg terug om proberen te ontkomen. Daarop kwamen twee andere jongens erbij. Eén van hen drukte de Hilversummer tegen de grond en de andere jongen pakte een mes en kraste hiermee over het gezicht van de Hilversummer. De Hilversummer zag kans de twee jongens van zich af te duwen. Hierna gingen de jongens weg en is de Hilversummer naar school gegaan. Hij liep verwondingen op in zijn gezicht. De aanleiding van het voorval is onbekend. Een nader onderzoek is ingesteld.

Signalementen: het waren in totaal vijf jongens in de leeftijd van 14 tot en met 16 jaar met een getinte huidskleur. De jongen die de Hilversummer van zijn fiets duwde had een donkerblauwe jas aan met een bontkraag. Hij had kort zwart haar en een grote neus. De jongen met het mes had eveneens een donkerblauwe jas met bontkraag en kort zwart haar. Van de andere jongens is bekend dat twee van hen een donkerblauwe halflange jas met bontkraag op de muts droegen en één jongen droeg een rode jas en bruine pet. Deze laatste jongen was op een fiets.

De politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar getuigen of personen die meer weten van de mishandeling. Bekend is dat er tijdens de mishandeling vier meisjes langs liepen in de richting van het Alberdingk Thijm College. De politie zou ook graag met hen in contact komen. De politie is bereikbaar via het nummer 0900 8844. Anoniem melding doen kan bij Meld Misdaad Anoniem.