Gemeente Zoetermeer

Inwoners melden zestien nieuwe stille en enge plekken

Er zijn 16 nieuwe stille en enge plekken gemeld om in 2011 aan te pakken. Het college van burgemeester en wethouders meldt de stand van zaken aan de gemeenteraad, voorzien van een advies welke plekken in aanmerking komen voor uitvoering.
Inwoners kunnen altijd stille en enge plekken melden aan de gemeente. Maar eens per jaar wordt daarvoor een extra oproep gedaan; zo ook in het najaar van 2010. Dit leidde tot melding van de volgende 16 plekken: Zalkerbos, Fivelingo, Vegelinsbos, Munnikenland, Leiwater, Voorweg, Belgiëlaan, van Aalstlaan, Florazoom, Zwembad De Veur, Limbahout/Krappahout, Zwaardslootseweg, van Schendelhove, Broekwegkade, Jacques Tatistrook en Havikveld.

In 2009/2010 zijn 17 stille en enge plekken gemeld. Elf hiervan zijn aangepakt door bijvoorbeeld extra verlichting te plaatsen of het groen te snoeien. Drie meldingen worden niet aangepakt omdat op deze plekken de verlichting in orde is. Eén gemelde plek is aan HTM doorgegeven omdat zij gaan over de verlichting op stations van de RandstadRail. Het college stelt aan de raad voor om twee gemelde plekken dit jaar aan te pakken, namelijk Boerhaavelaan en Zegwaartseweg.

Het project stille en enge plekken is gestart in 2005. Het heeft als doel er voor te zorgen dat bewoners in Zoetermeer zich veilig voelen in hun wijk en veilig van wijk naar wijk kunnen gaan. Bewoners kunnen een stille en enge plek melden via het melding- of klachtenformulier.