Politiebond ACP

Vakbondsbijeenkomsten LFNP/Fuwa/Politiebestel/CAO drukbezocht

De vakbondsbijeenkomsten in maart over het LFNP (Landelijk Functiehuis Nederlandse Politie), FUWA (functiewaarderingsysteem), de CAO 2012 e.v. en de nationale politie (inclusief bijv. reorganisaties & PDC) worden drukbezocht. "De opkomst is hoog, in sommige regio's zelfs overweldigend hoog. Het is goed om te zien dat veel collega's zich goed laten informeren over de verschillende onderwerpen die dit jaar spelen in onze sector. Er is duidelijk behoefte aan een helder en overzichtelijk verhaal", aldus ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp.

Tijdens de verschillende bijeenkomsten in de regio worden veelomvattende onderwerpen, zoals het LFNP, toegelicht, maar vooral ook ingekaderd. Hoe zit het onderwerp in elkaar en hoe past dit onderwerp in het geheel van veranderingen die binnen de sector op de agenda staan? De deskundigen van de ACP lichten daarbij ook de verschillende processen toe en welke rol de ACP als vakbond bij het onderwerp en in deze processen heeft.

Doorlopend proces

Daarbij mag duidelijk zijn dat nog niet elk detail al bekend is. Grotendeels omdat op sommige onderwerpen nog overleg over details plaatsvindt tussen de werkgever en de vakbonden. Belangrijk in dat licht is om ook juist over dit soort lopende processen, waar mogelijk, duidelijkheid te geven.

Meedenken & vragen

De ACP vindt het daarbij van belang dat leden meedenken over de onderwerpen die spelen, maar ook hun vragen stellen over zaken die onduidelijk zijn. Met deze input van leden kan de ACP nog beter de belangen van alle collega's behartigen. Dat staat voor de ACP immers voorop. Kan er een specifieke vraag van een collega niet direct worden beantwoord? Dan koppelt de ACP het antwoord op deze vraag op een later moment persoonlijk aan de vragensteller terug.

Spreekuren april

De vakbondsbijeenkomsten in maart zijn als vanzelfsprekend niet de laatste keer dat de ACP dit jaar in de regio bij de collega's langsgaat. Zo staan in de maand april regionale spreekuren met IBB'ers over de over brief uitgangspositie (mbt LFNP) op het programma. Collega's kunnen met hun individuele vragen over deze brief dan terecht bij deskundige collega's. Meer over deze spreekuren lees je hier. Overigens, gezien de vele onderwerpen die spelen dit jaar, zullen er in loop van 2011 waarschijnlijk nog meer bijeenkomsten in de regio volgen.

Acp.nl/actueel

Het laatste nieuws rondom de invoering van het LFNP en Fuwa-systeem is terug te vinden op de speciale overzichtspagina www.acp.nl/actueel Uiteraard kun je ook langskomen bij één van de vakbijeenkomsten die in maart nog op het programma staan. De data en locaties zijn hier terug te vinden.


---

21/03/11 15:40

---