Vogelbescherming Nederland


Nieuws maart 2011

Lentekriebels op Beleef de Lente

Maandag 21 maart 2011

oehoeman inspecteert het nest Het eierenleggen is begonnen

Vandaag is de lente officieel begonnen en dat is ook te merken op www.beleefdelente.nl. De oehoe, slechtvalk en ooievaar hebben de eerste eieren gelegd. En bij de ijsvogel, steenuil en boomklever wordt er geflirt dat het een lieve lust is.
De hoofdrolspelers van Beleef de Lente hebben flink de lentekriebels te pakken. Nu de lente officieel is begonnen en we getrakteerd worden op prachtig weer, slaan ook bij de vogels de hormonen op hol. De oehoe en slechtvalk waren al begonnen met broeden, de ooievaar legde afgelopen weekend het eerste ei.

Ook de andere vogels zijn druk in de weer met de lentetaferelen. Het ijsvogelmannetje doet dappere pogingen om de aandacht van het vrouwtje te trekken. Bij de steenuil wordt er al volop geflirt en voorzichtig gekroeld. En de boomklever is druk met het gereed maken van het nest. Een mooier begin van de lente had www.beleefdelente.nl niet kunnen wensen!

Beleef de Lente is het webcamproject van Vogelbescherming Nederland. Voor het 5e jaar op rij heeft de vereniging camera's in en om vogelnesten gehangen, om zo het vogelleven in het broedseizoen op de voet te kunnen volgen. De camera's blijven tot 1 juli aan.