Projectorganisatie Maasvlakte 2


Studenten ontwerpen uitkijktoren

17-03-2011 - Havenbedrijf Rotterdam N.V.

Jaarlijks krijgen tweedejaars studenten Art & Design een opdracht met betrekking tot Maasvlakte 2. Dit jaar ontwierpen de studenten een uitkijktoren voor Maasvlakte 2.

FutureLand werkt jaarlijks samen het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Veertig studenten uit het tweede jaar van de studierichting Ar t& Design kregen dit jaar de opdracht een uitkijktoren te ontwerpen voor Maasvlakte 2. Vijf maquettes van deze ontwerpen worden tot eind mei geëxposeerd in FutureLand.

Net als vorig jaar maken de studenten ook dit jaat weer filmpjes die het programma van FutureLand onder de aandacht brengen. Naast de uitkijktorens en filmpjes worden ook ontwerpen gemaakt voor ansichtkaarten om vanuit FutureLand te versturen.

Art & Design is de meest kunstzinnige studierichting van de opleiding Mediavormgeven aan het Grafisch Lyceum Rotterdam. Studenten kunnen op deze opleiding zich ontwikkelen op het vlak van grafisch vormgeven en DTP, maar ook illustreren, schilderen, fotografie, grafiek, ruimtelijk ontwerpen, animatie of video. Een richting speciaal voor studenten die zich niet laten beperken en vrij en origineel kunnen denken.

De opleiding besteedt aandacht aan vier disciplines: > Autonoom/conceptontwikkeling:
vrij ontwerpen naar aanleiding van een thema en een idee uitwerken tot een sterk concept; > 2D-vormgeving:
grafische ontwerpen maken voor het platte vlak; > 3D-vormgeving:
een idee vertalen in een ruimtelijk ontwerp; > Bewegend beeld:
een idee omzetten in een creatieve videopresentatie of animatie.

Studenten Art & Design worden opgeleid tot creatieve, multimediale vormgevers, die meerdere disciplines beheersen en ingezet worden voor afwisselende opdrachten bij tentoonstellingen, musea, theaters, informatiecentra en beurzen. Proffesionals die een creatief idee of thema op een aantrekkelijke manier kunnen presenteren met een visual, maquette, video of digitaal ontwerp. Veel studenten Art & Design stromen door naar een kunstacademie.