Gemeente Amsterdam stadsdeel Zuid

21 maart 2011

---

Bestuur Zuid neemt vrijwilligers mee uit

Bijna één op drie bewoners van stadsdeel Zuid doet wel eens vrijwilligerswerk. Als blijk van waardering gingen alle vijf DB-leden afgelopen vrijdag met ruim twintig oudere (de oudste was 96!) vrijwilligers een middagje op stap.

Het uitstapje maakte deel uit van de landelijke vrijwilligersactie NL DOET. Na een rondleiding in het Rijksmuseum en een bezoek aan Coster Diamonds kregen de vrijwillligers een driegangendiner aangeboden afgewisseld met optredens.

Geslaagde middag

De middag was een groot succes, mede dankzij gratis bijdragen van de Vrijwilligers Centrale Amsterdam (hulp bij organisatie), het Rijksmuseum (toegang en goodiebags), Multifunctioneel centrum Coenen/Lydia (diner), DeliXL (ingrediënten diner), Coster Diamonds (ontvangst onder andere met champagne en goodie-bag), harpiste /zangeres Hadewyn, goochelaar Mario Magic! en fotograaf Katrien Mulder.

De vrijwilligers, die zich al jaren voor anderen inzetten, zijn aangedragen door vier vrijwilligersorganisaties. Later in 2011, het Europees jaar van het vrijwilligerwerk, worden álle vrijwilligers van Zuid in het zonnetje gezet.