Groep Brussel Lambert



21 maart 2011 Na 17.45 u

Gereglementeerde informatie

Versterking van het belang van GBL in Imerys

De Raad van Bestuur van GBL, bijeengekomen op 21 maart, heeft de verwerving door de vennootschap goedgekeurd van het belang van 25,6% in het kapitaal van Imerys, in handen van haar moederhuis Pargesa. Deze verwerving tegen de prijs van EUR 56,2 per aandeel, coupon van EUR 1,2 gehecht, vertegenwoordigt een investering van EUR 1,1 miljard en zal de deelneming van GBL in Imerys optrekken van 30,7% tot 56,4% in kapitaal.

De verrichting werd in Frankrijk aangemeld bij de Autorité des Marchés Financiers (AMF) (de Franse beurstoezichthouder) ten einde een afwijking te bekomen als herschikking tussen vennootschappen van een zelfde groep.

Aangezien het een transactie met een verbonden vennootschap betreft, werd de daartoe door het Belgisch recht voorziene procedure toegepast en heeft Deutsche Bank, als onafhankelijk deskundige, een fairness opinion opgesteld. Deutsche Bank besluit dat de verwervingsprijs vanuit een financieel standpunt voor GBL gerechtvaardigd is.

De vereniging van de deelnemingen in Imerys binnen GBL, die het uiteindelijke zeggenschap niet wijzigt, houdt geen wijzigingen in met betrekking tot de strategie of de notering van de vennootschap.

GBL zal, overeenkomstig de IFRS, Imerys in haar rekeningen moeten opnemen volgens de integrale consolidatiemethode, na herwaardering van de activa en passiva tegen marktwaarde. Bovendien zal de verrichting aanleiding geven tot een herwaarderingsmeerwaarde in de resultatenrekening van zowat EUR 0,5 miljard.


* * *

© 2002 GBL. Waarschuwing