Gemeente Soest

Aankondiging militaire oefeningen

16 maart 2011

In de periode van 21 maart tot en met 8 april vindt er een militaire oefening plaats binnen de gemeente Soest. Het gaat om een oefening waarbij een groep van 25 militairen locaties moet verkennen voor logistieke geneeskundige operaties. Gedurende deze periode kan het zijn dat u in Soest en Soesterberg militairen ziet rondrijden.

Daarnaast staat er in de periode van 4 april tot en met 7 april 2011 een andere militaire oefening voor de eenheid 43 Brigade verkenningseskadron gepland. Deze oefening wordt uitgevoerd door 36 militairen en zal zich met name afspelen rond de gemeenten Nunspeet, Amersfoort, Zeist, Ede, Ugchelen en Epe. De eenheid oefent onder andere het tactisch verplaatsen, bij een aantal bruggen wordt gepost en de militairen zullen bewapend per voertuig door het gebied rijden. Hierbij zal geen (oefen)munitie worden gebruikt. De eenheid probeert er alles aan te doen om te voorkomen dat het verkeer en andere betrokkenen hinder ondervindt.

Mocht u op een of andere reden overlast hebben van deze oefeningen, of mocht er schade zijn ontstaan, dan kunt u contact opnemen met het ministerie van Defensie, sectie Claims, telefoonnummer (070) 3396 701. Probeer hierbij zoveel mogelijk gegevens te vermelden, zoals tijd en datum, kenteken van het voertuig, soort schade, in welke plaats dit gebeurt is.