Imtech NV

Imtech: 130 miljoen euro orders voor innovatie in Duitse zorgsector

Gouda - Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het voor ruim 130 miljoen euro aan orders heeft verworven in de zorgsector in Duitsland. Innovatie is bij deze orders het sleutelwoord. Zo is Imtech onder meer betrokken bij innovaties op het gebied van ventilatie, energie-efficiëntie, extreem schone lucht in operatiekamers en het gebruik van medische gassen.

René van der Bruggen, CEO Imtech: 'Technologie in de zorg wordt steeds belangrijker. Bij een toenemende zorgvraag maken integratie van technologische oplossingen en innovatie een betere zorg mogelijk. Tegelijkertijd dragen integratie en innovatie bij aan lagere exploitatiekosten, een aanzienlijke reductie van energiekosten en het terugbrengen van schadelijke emissies. Specifieke technologie helpt aan nieuwe normen voor hygiëne, veiligheid en (patiënten)welzijn te voldoen. De Duitse zorgmarkt is een belangrijke groeimarkt voor Imtech.'

Technologische innovatie in de zorg

Imtech is in Duitsland in toenemende mate actief voor een groot aantal ziekenhuizen, gezondheidscentra, medische klinieken en researchinstituten. De focus is gericht op groei. De zorgsector vraagt immers in toenemende mate om specifieke technologie die voldoet aan nieuwe normen voor hygiëne, veiligheid en (patiënten)welzijn in combinatie met hoge energie-efficiëntie. Imtech treedt hier steeds vaker op als deskundige technologiepartner. Naast de inrichting van de complete technische infrastructuur (door de combinatie van elektrotechniek, ICT en werktuigbouw), focust Imtech zich in sterke mate op technologische innovatie. In toenemende mate vinden Imtech-innovaties hun weg naar de markt. Een belangrijke innovatie is het gebruik van een nieuw type ventilatiesystemen in ziekenzalen. In tegenstelling tot conventionele benaderingen wordt met nieuwe Imtech-technologie voor artsen, verpleegkundigen én patiënten een omgeving gecreëerd met een nagenoeg ultieme combinatie van functionaliteit, welzijn en hoge energie-efficiëntie met minimale CO2-uitstoot. Tevens is een innovatief concept ontwikkeld voor extreem schone lucht in operatiekamers, waarmee postoperatieve infectieuze complicaties worden voorkomen. Andere voorbeelden zijn complexe technologie voor gebruik van medische gassen (zuurstof, stikstof, lachgas etc.), innovatieve (nood)omroepsystemen voor patiënten en medisch personeel, energiezuinige power supply en slimme noodstroomvoorzieningen.

Groot aantal recente orders

Imtech is recentelijk betrokken bij meerdere innovatieve technische trajecten en projecten in een groot aantal medische klinieken, (universitaire) ziekenhuizen en gezondheidscentra in onder meer de Rems Murr kliniek in Winnenden, de Schwarzwald Baar kliniek in Villingen-Schwenningen, het academisch ziekenhuis van de universitteit van Tübingen, het academisch ziekenhuis van de universitteit van Ulm, het St. Josefs ziekenhuis in Freiburg en Heidelberg, de klinek Stuttgart Mitte en diverse andere kleinere ziekenhuizen, gezondheidscentra en medische klinieken. Voor het Max-Planck-Institut für Eisenforschung (MPIE) in Düsseldorf, toonaangevend in medisch onderzoek, richt Imtech een hoogwaardig researchcentrum in voor onderzoek naar de verbetering van de gezondheid van ouderen. Verdere groei in de Duitse zorgmarkt wordt verwacht.

0-0-0-0-0-0-0-0-0-0