Gemeente Westervoort

Arnhem Card in trek bij regiogemeenten

De gemeente Arnhem kent de Arnhem Card voor inwoners met een inkomen tot 20% boven de bijstand. Hiermee kunnen zij op voordelige wijze (soms zelfs gratis) meedoen aan tal van activiteiten op het gebied van sport, cultuur, educatie, recreatie en ontspanning. Westervoort wil deze Card per 1 januari 2012 invoeren.

Westervoort wil net als Arnhem de eigen inwoners met een laag inkomen de kans bieden om mét korting deel te nemen aan dit soort activiteiten. Ook Duiven en Rheden gaan daarvoor een samenwerkingsverband aan met de gemeente Arnhem.

De Arnhem Card geeft ook toegang tot een aantal regelingen voor aanvulling op het inkomen. Het gaat daarbij onder andere om, de regeling Chronisch Zieken en Gehandicapten (CZG), de Schoolkostenregeling en de Maaltijdvoorziening. Verder genieten Arnhem Cardhouders een korting bij de peuterspeelzalen en krijgen zij gratis hulp bij de jaarlijkse belastingaangifte. Ook op de premie van verschillende noodzakelijke verzekeringen zoals de Garant Verzorgd Verzekering, een aanvullende zorgverzekering, is korting mogelijk.

In Arnhem maken nu meer dan 11.000 huishoudens gebruik van de Arnhem Card.

Dorpsplein 1 6931CZ; P: Postbus 40 6930 AA; T: (026) 3179911; F: (026) 3113623 E: gemeente@westervoort.nl