Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Reinout Dotinga in dienst bij Quint Wellington Redwood

Indiensttreding versterkt deskundigheid op het raakvlak van financiën en IT

Amstelveen, 21 maart 2011 - Reinout Dotinga, een autoriteit op het raakvlak van financiën en ICT, is per 1 maart in dienst getreden bij Quint Wellington Redwood, het onafhankelijke managementadviesbureau dat zich volledig toelegt op het oplossen van IT- en BPO-gerelateerde organisatievraagstukken. Reinout Dotinga zal zich binnen Quint toeleggen op het ontwikkelen van oplossingen die organisaties beter in staat stellen de effectiviteit en efficiency van hun ICT-kosten en van de kosten van business process outsourcing (BPO) te bepalen.

Reinout Dotinga heeft zeer brede ervaring op het gebied van sourcing en aanbestedingen, uiteenlopend van interne business process alignment tot aan volledige uitbesteding. In het bijzonder heeft hij veel ervaring met de financiële componenten hiervan en de wijze waarop deze te benchmarken zijn. In het verleden was Reinout Dotinga onder meer werkzaam bij Exxon, AEGON en recentelijk bij EquaTerra (voorheen Morgan Chambers en thans KPMG).

Nieuwe practice

Reinout Dotinga heeft voor Quint Wellington Redwood gekozen omdat Quint bereid is te investeren in oplossingen die het voor klanten eenvoudiger maken de marktconformiteit van hun (ICT-)diensten vast te stellen. In zijn nieuwe rol gaat Reinout zich richten op het opzetten van een practice binnen Quint, die deze propositie de komende maanden gaat ontwikkelen en beheren. Klanten kunnen naar verwachting vanaf het vierde kwartaal van dit jaar gebruik gaan maken van deze propositie, door middel van een laagdrempelige abonnementsvorm. Dotinga: "Klanten geven een steeds groter deel van hun budgetten uit aan ICT. Daar komt bij dat de complexiteit van de ICT alleen maar toeneemt, wat een toetsing op marktconformiteit er niet eenvoudiger op maakt."

eQuivalent®

De jarenlange ervaring die Quint heeft op het gebied van IT-organisatieadvies en benchmarking vindt nu zijn weerslag in een applicatie met de naam eQuivalent®. Hiermee worden kosten inzichtelijker gemaakt, waardoor klanten ook beter in staat zijn strategische afwegingen ten aanzien van hun investeringen te maken. De naam eQuivalent® staat voor 'gelijkwaardigheid van kosten', maar ook voor een evenwichtige toekomst.

"Vaak wordt bij onderzoeken gekeken naar prestaties uit het verleden, terwijl die vaak al zijn achterhaald", aldus Reinout Dotinga, "Maar deze tool geeft een actueel inzicht en een verwachting voor de komende jaren." De nieuwe applicatie wordt een belangrijke aanvulling op de bestaande benchmarkpropositie van Quint.

Passend bij positie als marktleider

"We zijn blij met de komst van Reinout. De investering in de ontwikkeling van eQuivalent® betekent bovendien een additionele serviceverlening voor onze klanten en past bij onze positie als marktleider op het gebied van IT-managementadvies in Nederland", aldus Arno IJmker, Managing Partner bij Quint Wellington Redwood. "Quint verstevigt hiermee haar positie en zet haar groeistrategie door. Quint is succesvol en blijft groeien, zowel binnen als buiten Nederland.

Over Quint Wellington Redwood

Quint Wellington Redwood - kortweg 'Quint' - is een toonaangevend, onafhankelijk managementadviesbureau dat zich volledig toelegt op het oplossen van IT-gerelateerde organisatievraagstukken. De dienstverlening is grensoverschrijdend en strekt zich uit over 49 landen en vier continenten. Quint richt zich in het bijzonder op strategie, sourcing, regie en performance- en informatiemanagement, waarbij wereldwijd best practices worden ontwikkeld en geïmplementeerd.

Quint is in 1992 opgericht om organisaties te helpen meer uit hun IT te halen. Niet door meer IT toe te voegen, maar door de IT beter te organiseren. Quints portfolio van diensten omvat onder andere Opleiding, Consulting en Measurement en is geïntegreerd in de verschillende business- en IT-domeinen.

Met het motto "Dare to Challenge", daagt Quint zichzelf en haar klanten voortdurend uit om ingrijpende prestatieverbeteringen, een betere concurrentiepositie en meer toegevoegde waarde te realiseren.

» www.quint.nl (lokale website)

» www.quintgroup.com (global website)