Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 08.30 uur

Utrecht, 21-03-2011

Fietsendief aangehouden

UTRECHT De politie heeft zondagmiddag een jongen aangehouden die op een gestolen fiets reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een jongen op zijn achterwiel door het rode verkeerslicht de kruising van de Einsteindreef oversteken. De agenten besloten de jongen aan te spreken op zijn gedrag. Toen hij aan de kant werd gezet, zagen de agenten dat het slot van de fiets ontbrak. Via de meldkamer werd het framenummer gecontroleerd. Hieruit bleek dat de fiets als gestolen gesignaleerd stond.

De 16-jarige jongen uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De fiets werd in beslag genomen. Op het bureau bleek dat de verdachte als veelpleger te boek stond.

Auto-inbreker aangehouden

UTRECHT In de nacht van zondag 20 op maandag 21 maart heeft de politie een autokraker op heterdaad aangehouden.

Een getuige belde rond 01.05 uur via 1-1-2 de politie omdat hij zag dat een man aan het inbreken was in een auto die geparkeerd stond op de Hunzestraat. Agenten gingen snel ter plaatse en zagen de verdachte wegrennen. Na een korte sprint werd de 46-jarige autokraker uit Utrecht aangehouden. Nog voordat de agenten de man te pakken hadden, had hij een tas achter een auto neergezet.

In de tas troffen agenten een aantal autoradios en navigatiesystemen aan. In de omgeving werden nog twee autos aangetroffen waar ingebroken was. De Utrechter werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aanrijding letsel

UTRECHT Zondagmiddag vond een aanrijding tussen een auto en een scooter plaats. Twee personen raakten gewond. De veroorzaker was onder invloed.

Omstreeks 17.40 uur kreeg de politie een melding dat op de Bartoklaan een aanrijding had plaatsgevonden. Ter plaatse troffen agenten een auto en een scooter aan. Op de grond lagen twee slachtoffers die door een automobilist van hun scooter waren gereden. De slachtoffers, 14 en 16 jaar beiden uit Utrecht, hadden ernstige verwondingen aan hun benen en werden naar het UMC in Utrecht en het Diakonessenziekenhuis gebracht.

De bestuurder van de auto moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 665 ug/l uit. De man kon zijn rijbewijs inleveren en werd met een proces-verbaal naar huis gestuurd. De politie onderzoekt de exacte toedracht van de aanrijding.