Gemeente Sint-Oedenrode


Persberichten

Gemeente Sint-Oedenrode levert input aan landelijk beleid

De afgelopen jaren hebben zich ingrijpende ontwikkelingen voorgedaan in de agrarische sector.
Eén van de gevolgen daarvan is dat soms de (voormalige) agrarische bedrijfswoning niet meer bewoond wordt door degene die ook daadwerkelijk ter plekke een bedrijf uitoefent. Deze problematiek speelt niet in alleen in Sint-Oedenrode, maar ook in vele andere gemeenten.

Landelijk ligt er een initiatief wetsvoorstel om te komen tot een landelijke regeling hiervoor. Dit initiatief wetsvoorstel werd ingediend door gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant de heer R. van Heugten, die destijds tweede kamerlid was.

Op dit moment wil het Rijk komen tot een definitief wetsvoorstel. Het ministerie heeft in voorbereiding daarop overleg gehad met de provincie Noord-Brabant, de gemeente Sint-Oedenrode en de gemeente Alphen-Chaam. Dit overleg vond vandaag plaats in Sint-Oedenrode. Bij dit overleg waren onder andere gedeputeerde Ruud van |Heugten en de directeur-generaal van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de heer Chris Kuijpers aanwezig. Namens de gemeente namen bestuurlijk burgemeester P. Maas en wethouder H. van den Berk - van de Laar deel aan het overleg.